Guldhjälten lämnar bara en vecka(!) efter SM-guldet – är nu helt klar för SHL-rivalen: "Något jag drömt om"

Guldhjälten lämnar bara en vecka(!) efter SM-guldet – är nu helt klar för SHL-rivalen: ”Något jag drömt om”

Han vann SM-guld förra veckan.
Nu lämnar Erik Källgren mästarlaget Växjö för en SHL-rival.
– Att få vinna SM-guld är ju något man drömt om, jag har inte landat i det ännu, säger målvakten i ett uttalande.

När Växjö gick hela vägen i SM-slutspelet och vann SM-guldet 2021 var Erik Källgren en av de stora guldhjältarna. När givna förstemålvakten Viktor Fasth blev skadad tog Källgren över ansvaret och växte ut till en nyckelspelare för Lakers.

Vann SM-guld

Men bara en vecka efter SM-guldfirandet står det nu klart att 24-åringen lämnar mästarlaget. Istället flyttar han till en SHL-rival för den kommande säsongen.

Erik Källgren, SHL
210510 Växjös målvakt Erik Källgren jublar efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JM0109

På måndagen blev det officiellt att Källgren skrivit på ett tvåårskontrakt med Frölunda.
– En intressant och spännande målvakt som har visat upp sig från sin bästa sida i slutspelet. I honom och Niklas (Rubin) kommer vi ha ett starkt målvaktspar, säger klubbens sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Till SHL-rival

Därmed blir Källgren ersättaren till burväktaren Johan Mattsson som lämnat Frölunda för att pröva lyckan i KHL. Guldhjälten ser nu fram emot ett nytt kapitel i hockeykarriären efter att ha fått avsluta tiden hos Växjö på bästa sätt.
– Klart att det var speciellt, men jag kom in i det fort och hittade en bra nivå. Och att få vinna SM-guld är ju något man drömt om, jag har inte landat i det ännu, säger han i sin första intervju.
– Jag ser verkligen fram emot att få spela för Frölunda. En stor och anrik klubb och det skall bli otroligt kul att spela inför 12 044 i Scandinavium.

Erik Källgren, SHL
210510 Växjös målvakt Erik Källgren jublar med Le Mat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0109

Stockholmsfödde Erik Källgren har även ett förflutet hos AIK, Oskarshamn och Linköping. Nu kommer han att ansluta till Frölunda inom några veckor för försäsongsträningen.
– Jag är storväxt, snabb och välskolad. Jag gillar när det här hettar till på isen och har temperament, jag är en känslomänniska, säger han om sig själv till klubbens officiella webbplats.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Chockbeskedet: Dick Axelsson avslutar karriären – här är profilens nya satsning: ”Många håller inte måttet”

Få våra nyhetsbrev!