Glädjebeskedet: Han blir den allra första NHL-svensken för Tre Kronor i hockey-VM!

Glädjebeskedet: Han blir den allra första NHL-svensken för Tre Kronor i hockey-VM!

Hockey-VM närmar sig med stormsteg.
Nu kommer också den allra första NHL-förstärkningen till den svenska VM-truppen.
21-årige Isac Lundeström har tackat ja till Tre Kronor, enligt SVT Sport.

Om bara 11 dagar drar hockey-VM 2021 igång i Riga, Lettland. Mästerskapet som varit omdebatterat och tvingats flytta från Belarus efter den enorma kritiken.

Glädjebesked

Det kommer också bli en mycket speciell VM-turnering på grund av den rådande coronapandemin. Framförallt ställer det till en hel del för alla NHL-spelare som vill representera sina hemländer.

Tre Kronor, hockey-VM
180521 Sveriges spelare jublar med pokalen efter finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35490

På grund av ökad säkerhet och tydliga restriktioner kan inte förbundskaptenen Johan Garpenlöv räkna med särskilt många NHL-svenskar till sitt förfogande. Men nu kommer ett första glädjebesked från NHL.

NHL-hattrick

Anaheim Ducks 21-årige center Isac Lundeström har tackat ja till att representera Tre Kronor i VM, uppger SVT Sport. Han blir därmed den första NHL-spelaren att ansluta till VM-truppen.

Tre Kronor, hockey-VM
201026 Förbundskapten Johan Garpenlöv presenterar truppen till Karjala Tournament under en presskonferens anordnad av svenska ishockeyförbundet den 26 oktober 2020 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0037

Lundeström fick ett fint genombrott den här NHL-säsongen och svarade för 9 poäng på 41 matcher, sin bästa NHL-säsong hittills. Den stora höjdpunkten var så klart ett hattrick mot St. Louis Blues.

Gör VM-debut

Nu ska den förre Luleåspelaren få kröna den här hockeysäsongen med att göra VM-debut. Enligt uppgifter återstår det bara detaljer kring försäkringen innan 21-åringen är helt klar för spel i Riga.

Isac Lundeström gjorde fyra SHL-säsonger för Luleå med sammanlagt 108 matcher och 30 poäng. Sedan tidigare har han 8 landskamper och 3 poäng för Tre Kronor, samt ett JVM-silver med Juniorkronorna på meritlistan.

Ser du också fram emot hockey-VM? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Erik Karlsson tokhyllas nu av varenda hockeyälskare – efter årets största show på blålinjen: ”Saknat honom!”

Få våra nyhetsbrev!