Gabriel Landeskogs mäktiga uppvisning i natt – tokhyllas efter målshowen: ”En av de bästa i ligan”

Het, hetare – Gabriel Landeskog.
Svensken har nu poäng i 13 raka matcher, och svarade för ett hattrick i natt.
– Det är den bästa kedjan i hela ligan, berömmer motståndaren Adam Lowry efter krossen i natt.

Colorado Avalanche flyger fram I NHL just nu och Gabriel Landeskog är utan tvekan en av nyckelfaktorerna till det. Svensken har under de senaste säsongerna bildat en fruktad kedja tillsammans med Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen, men under den här säsongen har skador och sjukdomar härjat någorlunda bland stjärnorna.

Hattrick i natt

Men sedan någon månad tillbaka spelar trion tillsammans igen, och då verkar det inte finnas någon hejd på vad man kan uträtta. I natt gjorde, till exempel, Gabriel Landeskog poäng för 13:e(!) matchen i följd. Nattens insats mot Winnipeg Jets var bara ytterligare ett exempel på vilken otrolig spelare han är.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) celebrates a hat trick against the Winnipeg Jets during the third period of an NHL hockey game Thursday, Jan. 6, 2022, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)

Colorado vann matchen med hela 7-1, och toppkedjan – med Landeskog, MacKinnon och Rantanen – svarade för totalt 12(!) poäng. Landeskog gjorde själv två mål i den andra perioden, och med minuter kvar av matchen fullbordade han sitt hattrick.

Dessutom blev det en assist, och alltså totalt fyra poäng. Men han svävade inte iväg för det, i intervjuerna efteråt.

– Vi känner fortfarande att vi har några nivåer att öka med och det gäller att vi har lite tålamod. Jag tror att vi fortfarande har lite bättre ishockey i oss i framtiden, säger han.

Hyllas stort

Men hyllningarna strömmar in från andra delar av NHL. Experterna var lyriska, över såväl Colorados som Landeskogs insats. 

– Colorado ska vara glada att de lyckades få Landeskog på ett nytt flerårskontrakt i somras. De har inte råd att vara utan honom, säger experten Mike Rupp.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
190517 Gabriel Landeskog of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Dessutom så kom Winnipeg Jets-spelaren Adam Lowry, motståndare i natt, med en kanske ännu större hyllning.

– Jag tycker att det är en av de bästa kedjorna i hela ligan. Alla tre spelare är elit, och de är elit på olika saker, och kompletterar varandra oerhört bra, säger han.

LÄS MER: Den gången Tomas Holmström toksågades av egna tränaren(!) – men fick tidernas skönaste revansch

Få våra nyhetsbrev!