Gabriel Landeskogs klockrena skämt till svensken – får varenda NHL-supporter att garva: 'När du får barn så...'

Gabriel Landeskogs klockrena skämt till svensken – får varenda NHL-supporter att garva: ’När du får barn så…’

André Burakovsky gnällde om utebliven sömn.
Då fick Gabriel Landeskog alla att garva – med ett klockrent pappa-skämt.
– När du får barn så…, säger han.

Stanley Cup-finalen är inledd och snacka om att svenskarna gjorde stora avtryck direkt. Gabriel Landeskog har varit en härförare och ledare under hela slutspelet, och väntade inte särskilt länge med att göra avtryck i den första finalen.

Svenskarna hjältar

Landeskog inledde målskyttet i matchen när Colorado tog ledningen, och senare i matchen hade han även en assist. Colorado gjorde tre mål under ordinarie tid, och det gjorde även Tampa Bay Lightning. Matchen gick således till förlängning, där en ny svensk klev fram.

André Burakovsky hade bara gjort ett mål i hela slutspelet, men klev fram när det betydde som mest med ett helt avgörande mål. Colorado Avalanche vann den första matchen, och efteråt var det glada miner hos Colorado-spelarna. Burakovsky och Landeskog mötte media efteråt, och då blev det en stor skrattfest.

Klockrena skämtet

Efteråt menade Burakovsky att han var rejält nervös inför.

– Jag har varit med om det här och vet vad jag kan förvänta mig av allt som händer. Men jag var nervös och hade svårt att sova. Jag vaknade klockan sex och kunde knappt vänta på att få spela match, säger Burakovsky efteråt.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) is congratulated for his goal against the Tampa Bay Lightning during the first period of Game 1 of the NHL hockey Stanley Cup Final on Wednesday, June 15, 2022, in Denver. (AP Photo/John Locher)

Då svarade Gabriel Landeskog blixtsnabbt – och fick varenda NHL-supporter att garva.

– Vänta bara tills du får barn… Då kommer du vara uppe klockan sex varje dag, säger han, till ett stort skratt av den samlade presskåren.

LÄS MER: Gabriel Landeskog tokhyllas efter uppvisningen i första SC-finalen – gjorde exakt som legendaren Joe Sakic