Gabriel Landeskog målskytt direkt i osannolika målrysaren – fortsätter att vräka in poäng i slutspelet

Han fortsätter att ösa in poäng.
Gabriel Landeskog blev målskytt i den första matchen av konferensfinalen mot Edmonton Oilers.
Svensken gjorde det sista målet i en osannolik målrysare.

Gabriel Landeskog har ett strålande slutspel bakom sig och han har varit en viktig del i att Colorado Avalanche tagit sig hela vägen till konferensfinal. Inte nog med att han är lagkapten och en given ledare på såväl isen som i omklädningsrummet, han har dessutom snittat en poäng per match hittills, dessutom mot riktigt svårt motstånd.

Otroliga dramat

Och visst hade Landeskog en del i avgörandet av den första konferensfinalen mot Edmonton Oilers också. På förhand handlade det mesta av snacket om duellen mellan Connor McDavid och Nathan McKinnon, världens två bästa spelare just nu – och ingen blev besviken. Varken på superstjärnorna eller på matchen.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) celebrates an empty-net goal against the Edmonton Oilers during the third period in Game 1 of the NHL hockey Stanley Cup playoffs Western Conference finals Tuesday, May 31, 2022, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)

Edmonton Oilers öste in mål när man tog sig vidare från konferenssemifinalen mot Calgary Flames, och på bortais i det första mötet mot Colorado så lyckades man göra hela sex mål. Tyvärr för McDavid och co räckte det ändå inte. Avalanche gjorde nämligen brutala åtta(!) mål i matchen, och kopplade ett tidigt grepp om serien.

Landeskog målskytt

Redan efter en period så ledde Avalanche med 3-2, och i den andra perioden utökade man ledningen till hela 7-3. Men Oilers är inte det laget som ger upp direkt, och man hämtade ikapp hela vägen till ett 7-6-underläge. Gabriel Landeskog hade noterats för en assist i matchen, men mitt i Oilers kvitteringsjakt så stack han upp och nätade i öppen kasse, och avgjorde således den smått osannolika målrysaren med sitt 8-6-mål.

Landeskog har nu noterats för elva poäng på tio spelade matcher i årets slutspel – ett klart godkänt facit.

190517 Gabriel Landeskog of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Connor McDavid, som noterats för rekordsiffror i årets slutspel, gjorde ett mål och totalt tre poäng i matchen, och har nu noterats för 29(!) poäng på 13 spelade matcher. Det är ett snitt som få spelare genom tiderna kunnat mäta sig med, särskilt i ett slutspel, där de allra bästa lagen och spelarna i världen deltar. Nästa match mellan lagen spelas under natten mot fredagen.