Gabriel Landeskog hyllas för avgörande insatsen i natt – visar exakt hur man spelar som kapten: ”Är en skatt”

Gabriel Landeskog hyllas för avgörande insatsen i natt – visar exakt hur man spelar som kapten: ”Är en skatt”

Favoriterna höll för trycket.
Colorado Avalanche vann den första matchen av den andra slutspelsrundan i natt.

Och det är lagkapten Gabriel Landeskog som hyllas mest av alla.

Colorado Avalanche har fått ihop ett superlag, och många experter menar att det är i år som laget äntligen vinner Stanley Cup. På forwardssidan har man etablerade världsstjärnor som Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen, och dessutom med en backsida kryddad av världens bästa back just nu, Cale Makar.

Två avgörande poäng

Men så har man också en lagkapten som är älskad av såväl lagkamrater som fans. Gabriel Landeskog är kanske inte den spelare i laget som gör flest mål eller poäng, men han har en extremt uppoffrande spelstil, och han hyllas ofta för sin otvivelaktiga kämparvilja, och sitt sätt att alltid sätta laget först.

Colorado Avalanche defenseman Josh Manson (42) is congratulated by Samuel Girard (49), Artturi Lehkonen (62) and Gabriel Landeskog (92) after scoring in overtime against the St. Louis Blues in Game 1 of an NHL hockey Stanley Cup second-round playoff series Tuesday, May 17, 2022, in Denver. The Avalanche won 3-2. (AP Photo/Jack Dempsey)

Och i nattens första match av den andra slutspelsrundan – där Colorado ställs mot St. Louis Blues – visade Landeskog som vanligt vägen för sitt lag. Avalanche hamnade i ett tidigt underläge, men lyckades vände genom två snabba mål i den andra perioden. Gabriel Landeskog hade en assistpoäng på det andra målet – och var dessutom högst inblandad i det avgörande målet, som kom åtta minuter in i förlängingen, efter att ställningen var 2-2 efter ordinarie tid.

Hyllas för draget

Landeskog spelade pucken till Josh Manson, och tog omedelbart en ny roll framför mål – och visade där varför han är en sådan uppskattad kapten. Han ställde sig där, tog emot slag från St. Louis-back, men vägrade att flytta på sig. Han blockerade målvakten på ett alldeles perfekt sätt, och det fanns inte en chans för storspelande Jordan Binnington i mål att se en skymt av pucken.

Foto: Twitter

I amerikansk tv hyllades Landeskog rejält för sitt uppoffrande spel, och på sociala medier har svensken lyfts fram som den stora hjälten tack vare insatsen.

”Landeskog är en skatt”‚ skriver en supporter.

”Det finns verkligen inte en chans att se den där pucken”, skriver en annan.

LÄS MER: Här står SHL-fansen för årets absolut skönaste sågning – hånar rivalen med otroligt oväntad Hasse Wallson-låt

Få våra nyhetsbrev!