Fullständigt osannolika NHL-matchen i natt – spelade åtta(!) perioder och sköt 151 skott: ”Helt overkligt”

NHL-historia skrevs i natt.
Matchen mellan Tampa Bay Lightning och Columbus Blue Jackets vägrade ta slut – och det krävdes åtta(!) perioder innan avgörandet kom.
– Helt overkligt, konstaterar backstjärnan Victor Hedman.

Ställningen var 2-2 i den första slutspelsmatchen mellan Lightning och Blue Jackets efter tre spelade perioder. Få – om ens någon – kunde då föreställa sig vad som väntade de kommande timmarna.

”Största mål jag gjort”

För de båda målvakterna räddade skott på skott, och efter fyra förlängningsperioder var ställningen fortfarande oförändrad. Men i matchens totalt åttonde(!) period, cirka halvvägs spelat, kom avgörandet.

Det var till sist Brayden Point som avgjorde för sitt Tampa Bay Lightning, i det som till sist klockades in som den fjärde längsta NHL-matchen någonsin.

– Det måste vara det största mål jag gjort. Jag har aldrig spelat i en match som denna tidigare, säger stjärnan efteråt.

Otroliga rekordnoteringarna

Victor Hedman, Lightnings stora backstjärna, noterades själv för makalösa 57 minuters istid.

– Ja, overkligt var vad det kändes när man kollade upp på klockan och det stod period 8 och skotten var 80-60, säger han till Aftonbladet.

Tampa Bay Lightning center Brayden Point (21) celebrates his game-winning goal against the Columbus Blue Jackets during the fifth overtime period of an NHL Eastern Conference Stanley Cup first-round playoff game in Toronto on Tuesday, Aug. 11, 2020. (Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Ja, för skotten slutade till sist 88-63, och flera rekord slogs under matchen. Blue Jackets-målvakten Joonas Korpisalo räddade alltså makalösa 85(!) skott, vilket är ett nytt rekord för ligan. Dessutom så är de 151 skott som sköts den högsta noteringen sedan NHL började räkna skott under matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */