Frölundas stora mardröm – kan förlora båda SHL-storstjärnorna efter konkreta bud

De är två av Frölundas absolut största stjärnor.
Men till nästa säsong kan SHL-toppklubben tvingas klara sig utan båda två.
Då Ryan Lasch och Rhett Rakhshani ser ut att lämna klubben i vår, rapporterar Mr. Madhawk.

När Frölunda vann SM-guld i fjol var två av de stora guldhjältarna Ryan Lasch och Rhett Rakhshani. Kanadensaren Rakhshani gjorde nog sin bästa säsong i SHL hittills och amerikanen Lasch fick ta emot prestigefulla priset Stefan Liv Memorial Trophy förra våren.

Frölundas mardröm

Även den här säsongen är transatlanterna två av Frölunda absolut bästa spelare. Men det kan också bli deras sista säsonger i klubben och SHL överlag.

Frölunda, SHL, Rhett Rakhshani
191226 Frölundas Rhett Rakhshani under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 26 december 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Efter en längre tids spel inom svensk hockey ser båda två ut att lämna då konkreta bud kommit in för utlandet. Nu rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk att Frölundaduon med stor sannolikhet kommer att skriva på för utländska klubbar till nästa säsong.

Båda kan lämna SHL

Båda två sitter på utgående kontrakt och Frölunda är mycket väl medvetet om mardrömsbeskeden som kan komma.
– Vi är naturligtvis medvetna om att det är attraktiva spelare. Säg så här, vi gillar båda killarna, och ser gärna att det blir en form av fortsättning med dem. Det är inget snack om saken, men vi fattar och vet hur det ser ut. Båda spelarna har utgående, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till kvällstidningen.
– Vi har snackat med båda såklart. Men ibland vill spelarna avvakta och se vad som kan finnas också.

Frölunda, SHL, Ryan Lasch
191217 Frölundas Ryan Lasch och Joel Lundqvist jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 17 december 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Enligt uppgifterna har Rakhshani fått bud från Schweiz och Lasch har fått erbjudande från både Ryssland och Schweiz.
– Jag väljer att inte kommentera det. Framför allt Ryan är och har varit en toppspelare över tid. Och det Rhett har uträttat här är vi jättenöjda med, säger Sjöström.

Rhett Rakhshani har gjort totalt 225 poäng på 335 SHL-matcher för klubbar som HV71, Växjö, Linköping, Malmö och Frölunda. Medan Ryan Lasch har mäktat med hela 265 poäng på 303 SHL-matcher för lagen Frölunda, Växjö och Södertälje.

LÄS MER: SHL-klubbens ärliga besked – öppnar för drömvärvningen: ”Det löser vi”