Frölundas prestigevärvning – värvar från SHL-rivalen: ”Jag vill vinna titlar”

Frölunda fortsätter att bygga ett slagkraftigt lag för nästa säsong.
I dag blev nästa pusselbit klar.
SHL-klubben värvar Rhett Rakhshani från rivalen Malmö.

I våras blev Frölunda utslaget av Malmö i SM-kvartsfinalen. Till nästa säsong ska storklubben ta revansch genom att bygga ett ännu mer slagkraftigt lag.

Och då gör man helt enkelt så att man värvar från just Malmö. I dag blev nästa nyförvärv klart och det är SHL-profilen Rhett Rakhshani som flyttar till Göteborg.

Värvar från SHL-rivalen

Ett tvåårskontrakt är påskrivet och målsättningen är tydlig.
– Det fanns väl möjlighet att spela någon annanstans, men Frölunda var ett lätt och rätt val. En bra klubb i en bra stad och en bra liga. Jag har ju några års erfarenhet av Sverige och SHL, säger 30-åringen till Frölundas officiella webbplats.
– Precis som föreningen vill jag vinna titlar. Det är mitt jobb att göra poäng, men jag har annat också. Jag vet att jag måste visa vad jag går för, men det passar och triggar mig.

Femte SHL-klubben

Det här blir 30-åringens femte klubb i SHL efter att tidigare ha representerat HV71, Växjö, Linköping och senast Malmö. Där har det blivit 71 mål och 111 assist på sammanlagt 269 SHL-matcher.
– Vi vill vinna titlar, det är därför vi tagit hit honom. Rhett är en spetsspelare med sina styrkor i offensiven. Och han har visat att han kan leverera i slutspel. Han kommer att hjälpa oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i pressmeddelandet.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: SHL-klubben plockar in dumpade storstjärnan

Robin Lehner nära ny klubb – har besökt klassiska NHL-laget

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);