Frölundas drömstart: Besegrar Djurgården – efter Dick Axelssons blunder

Frölunda har kopplat ett grepp om finalserien mot Djurgården.
Det efter att ha vunnit med 5-3 hemma i Scandinavium.

Det blev en mycket tight tillställning i den första finalmatchen mellan Frölunda och Djurgården. Hemmalaget var starkast i första perioden och gick till paus med en 1-0-ledning, även om det var Djurgården som vann skotten med 14-10.

Ny videogranskningssituation

Den andra perioden blev händelserik och sevärd. Tidigt in i mittenakten kvitterade Djurgården genom Marcus Davidsson, men kort tog Frölunda ledningen igen – efter videogranskning.

Domarna och situationsrummet har blivit en rejäl snackis i slutspelet. Så även i dag, men den här gången valde domaren att godkänna hemmalagets 2-1-mål.

Hemmafansen fick dock inte glädjas särskilt länge för bara minuten senare kvitterade Linus Hultström.

Men drygt sju minuter in i andra hittade succébacken Chay Genoway målet i powerplay och med bara 28 sekunder kvar av perioden utökade kapten Joel Lundqvist till 4-2.

190421 Frölundas Joel Lundqvist jublar efter 4-2 under final 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården den 21 april 2019 i Göteborg.

Frölunda kopplar grepp om finalserien

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson tog en snabb timeout i den tredje perioden för att väcka laget. Och det lyckades man med, för kort senare kunde storstjärnan Dick Axelsson reducera till 3-4.

Stockholmarna pressade på rejält i den tredje perioden men lyckades inte överlista Johan Mattsson i Frölunda-målet.

När Dick Axelsson åkte på en onödig tvåminutersutvisning i slutet av matchen kunde Frölunda spela av matchen och i öppen kasse avgjorde Samuel Fagemo till 5-3.

”En del att skruva på”

Trots seger är lagkaptenen Joel Lundqvist inte helt nöjd med lagets spel i den tredje perioden.
– Vi blir lite på hälarna i sista, som man brukar bli när man släpper in, men det är en vinst och den tar vi med oss. Det finns en del att skruva på, men vi vinner, säger han.

Segern innebär att Frölunda leder med 1-0 i matcher inför rond två på tisdag i Globen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat