Frölundas blixtdrag: Presenterar helt ny spelare – svensken återvänder från Nordamerika

Frölundas blixtdrag: Presenterar helt ny spelare – svensken återvänder från Nordamerika

Frölunda tvingas agera inför kvällens match mot Rögle.
Och presenterar i dag en helt ny spelare i truppen.
Zackarias Skog lånas in efter fyra år i Nordamerika.

I kväll spelar Frölunda träningsmatch mot Rögle inför den kommande säsongen. Men redan i går meddelades att man har stora målvaktsbekymmer.

Frölundas drag

Båda målvakterna Niklas Rubin och Johan Mattsson var frågetecken inför matchen. I dag har Rubin blivit spelklar igen men Mattsson är fortfarande krasslig och kan inte komma till spel.

Frölunda, SHL
200827 Frölundas Mattias Norlinder jublar med lagkamrater efter 1-0 under träningsmatchen i ishockey mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 27 augusti 2020 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0026

Därför presenterar Frölunda en helt ny spelare i truppen i dag. SHL-laget bekräftar på Twitter att man lånar in målvakten Zackarias Skog till torsdagskvällens match.

Ny målvakt in

25-åringen är uppvuxen i Göteborg och tillhörde Frölunda som junior. Men 2015 lämnade han klubben och Sverige för spel i Nordamerika.

Roger Rönnberg, Frölunda
200902 Tränare Roger Rönnberg efter en träning med Frölunda den 2 september 2020 i Göteborg . Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0031

Sedan dess har Skog spelat fyra säsonger i collegeligan NCAA men återvände nyligen till Sverige och skrev på för Västervik i HockeyAllsvenskan kommande säsong. Och nu ska burväktaren alltså få dra på sig Frölundatröjan igen.

LÄS MER: Foppas klockrena gliring – 26 år efter oförglömliga raseriutbrottet i Malmö: ”Ända sedan 1994…”

Få våra nyhetsbrev!