Frölunda-stjärnans tunga pengasmäll – stora bakslaget efter flytten från Ryssland: ”Det är inte lätt”

Lasse Johansson har vänt hem till Frölunda.
Men en del av hans pengar sitter fortfarande låsta i Ryssland.
– Det är inte lätt, säger han.

Målvakten Lasse Johansson har representerat utländska klubbar sedan han lämnade Frölunda efter säsongen 2015/16. Det har blivit spel i AHL och KHL, där han senaste tävlingsåret stoppade puckar för SKA St. Petersburg.

Tillbaka i SHL

För lite drygt en månad sedan stod det däremot klart att Lasse Johansson återvänder till Sverige och SHL. Frölunda presenterade målvakten som sitt senaste nyförvärv för att konkurrera med dansken Frederik Dichow i Göteborgs-klubben.

160305 Frölundas målvakt Lars Johansson under uppvärmningen innan en ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Växjö den 5 mars 2016 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Han har tagit sitt pick och pack och lämnat Ryssland. Stjärnmålvakten fick däremot inte med allt – en del av hans pengar sitter låsta i Ryssland, som drabbats av kraftiga sanktioner efter landets invasion av Ukraina.

– Jag har sagt det förut, jag kommenterar inte så mycket kring det. Men de sitter fast, det är låst ganska mycket där. Så är det. Det är inte helt lätt att få hem några pengar just nu, säger Johansson till Göteborgs-Posten.

”Allting var låst”

34-åringen fortsätter:

– Sen har jag faktiskt inte koll på de senaste reglerna, men när vi åkte hem så var allting låst i alla fall och jag tror inte någonting öppnat upp sig så mycket sedan dess, säger han och berättare vidare att det, pengarna, inte oroar honom allt för mycket.

220219 Goaltender Lars Johansson of Sweden looks dejected after in the men’s ice hockey bronze medal game between Sweden and Slovakia during day 15 of the 2022 Winter Olympics on February 19, 2022 in Beijing. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Lasse Johansson fick ta emot en del kritik för att han inte bröt sitt KHL-kontrakt efter krigets utbrott, och väntade till efter säsongen. Han menar att det var svårt att bara lämna sitt avtal.

– Vi kollade över möjligheterna att åka hem. Men i och med detaljer i kontraktet som jag inte kan gå in på så blev det inte så. Det ser olika ut för alla, säger målvakten.

LÄS MER: NHL-stjärnor sätter ner foten och ställer helmäktigt krav: Nu måste(!) Daniel Alfredsson in i Hall of Fame