NHL-stjärnor sätter ner foten och ställer helmäktigt krav: Nu måste(!) Daniel Alfredsson in i Hall of Fame

Ikonstatus i Ottawa Senators.
Nu kampanjar klubben och spelare för att Daniel Alfredsson ska bli invald i hockeyns Hall of Fame.

Daniel Alfredsson är tveklöst en av Sveriges största lirare genom alla tider. Forwarden spelade i NHL i nästan 20 säsonger, och presterade alltid på den allra högsta nivån.

Mäktiga karriären

”Alfie” representerade Ottawa Senators under nästan hela karriären, och var kapten i majoriteten av hans tid i klubben. För det är han en av Senators största hjältar någonsin, och hans tröja svajar fint i taket på Canadian Tire Centre.

141204 Daniel Alfredsson signerar ett endagkontrakt med Ottawa Senators under en presskonferens innan ishockeymatchen i NHL mellan Ottawa Senators och NY Islanders den 4 December i Ottawa, Canada. Foto: Blair Gable / BILDBYRÅN

Svensken spelade totalt 1246 matcher i världens bästa hockeyliga, och står noterad för 1157 poäng. Ett facit få spelare kan matcha, men trots den fina bedriften har Daniel Alfredsson aldrig valts in till hockeyns Hall of Fame.

Det är bara fyra svenskar som blivit invalda – Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström. Nu vill en stor del av hockeyvärlden att ”Alfie” ska bli den femte.

Startat en kampanj

På sociala medier har kampanjen med budskapet #AlfieToTheHall spridit sig som en löpeld, som ska hoppas ge effekt till att svensken blir invald bland hockeyns allra största.

Det är flera spelare som har hoppat på tåget och bland annat har centern Nick Foligno spridit budskapet via sociala medier.

Daniel Alfredsson, NHL
161229 Daniel Alfredsson has his jersey with his number 11 retired on December 29, 2016 in Ottawa. Photo: Freestyle Photography / BILDBYRÅN

”Get the man in the Hall already”, skriver han på sin Twitter.

LÄS MER: Frölundas stora mardrömsbesked: Stjärn-nyförvärvet lämnar – utan att ha gjort en enda match(!)