Frölunda reste sig från knocken igår.
Efter en tät, dramatisk drabbning mot Djurgården i match tre väntar nu kvartsfinal.

Frölunda hade chansen att avgöra åttondelsfinalen i går, men blev då fullständigt sönderkontrat av ett ruggigt effektivt Djurgården.

I kväll, i den avgörande match tre, var det inget lag som gick bort sig. Det var tight, kontrollerat och få misstag i en förstaperiod som var rena sömnpillret i jämförelse med hockeyshowen igår.

I den andra perioden tog Frölunda över kommandot, inte minst tack vare flertalet chanser i powerplay. Djurgården hade inget ordnat, eget spel och skapade bara ströchanser.

Därför kändes Christoffer Ehns 1-0-ledning, i den andra perioden, ändå ganska logisk. Ehn sköt en hög puck från offensiv blå som damp ned i borte krysset.

Sen kom Jan Mursaks kontringsmål till 2–0 i början av den tredje perioden och då gick luften ur Djurgården. Frölunda hade inga större problem att hålla undan resten av matchen.

Mats Rosseli Olsen dödade matchen med tre och en halv minut kvar att spela. Johan Sundström gjorde 4-0 i tom kasse.

Nu väntar kvartsfinal för Frölunda, mot Rögle, medan säsongen är över för Djurgården.