Frölunda har hittat sin drömvärvning i NHL-svensken – SHL-laget bekräftar nu att man är i kontakt

Frölunda är på jakt efter forwards till nästa säsong.
Nu har SHL-laget pekat ut ett drömnamn som man vill ha.
– Vi har en pågående dialog, säger sportchefen Fredrik Sjöström till SportExpressen.

Det blev aldrig någon SM-final i våras för Frölunda som föll i semifinalen mot blivande mästarlaget Växjö Lakers. Nu är jobbet i full gång för att bygga ett ännu mer slagkraftigt lag till kommande SHL-säsong.

Frölunda jagar

Sportchefen Fredrik Sjöström jobbar intensivt under sommaren för att jaga nyförvärv och på önskelistan står forwards. Minst en kommer det att bli men kan även bli så mycket som tre nyförvärv i offensiven.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230410 Frölundas Max Friberg deppar under semifinal sex i SHL mellan Frölunda och Växjö den 10 april 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0461

Klubbens stora drömvärvningar har nu pekats ut och det handlar om förre guldhjälten Andreas Johnsson, rapporterar SportExpressen. 28-åringen lämnade Frölunda efter SM-guldet 2016 och har sedan dess spelat i Nordamerika under sju säsonger.

LÄS MER: Lias Andersson bryter tystnaden om framtiden – ger sitt första besked efter rykten om Frölunda och HV71

Drömvärvning

Där har det blivit 116 poäng och 259 matcher i NHL för lagen Toronto Maple Leafs, New Jersey Devils och San Jose Sharks. Det har dessutom blivit några vändor i farmarligan och totalt 131 poäng på 165 matcher i AHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230325 Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal fem i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 25 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0223

Men just nu ser framtiden högst osäker ut för Johnsson som är utan kontrakt på free agent-marknaden med start i början av juli. Då hoppas Frölunda att man lyckas övertala svenske forwarden att återvända till Göteborg igen.
– Vi har en pågående dialog, säger sportchefen Sjöström till kvällstidningen och bekräftar att man är i kontakt med spelaren.

LÄS MER: Svenske NHL-stjärnan bryter tystnaden – är femma genom tiderna på listan ingen vill vara på: ”Jag är förvånad”

Enligt tidningens uppgifter står Frölunda redo med ett lukrativt flerårskontrakt för att göra Andreas Johnsson till en nyckelspelare under lång tid. Men 28-åringens prio ligger fortfarande på att få till ett nytt NHL-kontrakt, om inte det blir av lockar Frölunda mest för en flytt utanför Nordamerika.
– Vi får se i juli, svarar Fredrik Sjöström brutalt ärligt.

Vad tycker du om den här värvningen till Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!