Fredrik Olofssons första NHL-mål den här säsongen i Colorado Avalanches jättekross

Fredrik Olofsson levererade sitt första mål för säsongen när hans Colorado krossade Anaheim med 8–2.

Svenskens mål kom i andra perioden och betydde 3–1 för Colorado, ett resultat som stod sig inför sista perioden.

Där lossnade det ordentligt för hemmalaget, som gjorde fem mål på knappt tolv minuter. Anaheim hade inte mycket att sätta emot, men Jakob Silfverberg noterades för en assist när Max Jones gav gästerna ett tröstmål.

…även Wennberg

En annan svensk som gjorde sitt första mål för säsongen i nattens omgång av NHL-ishockeyn var Alexander Wennberg. Det räckte dock inte för hans Seattle, som föll på övertid med 3–4 efter att Edmonton kvitterat med blott sekunder kvar av tredje perioden.

För bortalaget Seattle såg det annars bra ut när Wennberg fick till sin fullträff i slutet av mittenakten efter att ha blivit serverad pucken framför Edmontons målbur av dansken Oliver Bjorkstrand, vilket gav en ledning med 3–1 inför tredje.

Där klev Edmontons Evander Kane fram. Först stod han för en reducering med knappt sju minuter kvar efter assist av Mattias Ekholm – och när uret visade 19.14 gjorde han mål på nytt i en rörig situation framför mål där hemmalaget spelade i numerärt överläge efter att ha plockat ut målvakten.

På övertid lyckades Kane sedan fullborda sitt hattrick efter en elegant framspelning från Evan Bouchard.