Forwardsstjärnan kan nu lämna SHL-klubben – efter stora floppen

Jaedon Descheneau har inte fått det att flyga i Brynäs.
Nu kan hans dagar i klubben vara räknade.
Enligt Expressen är stjärnan nära flytt till Tyskland.

Jaedon Descheneau värvades till Brynäs inför säsongerna, och förväntningarna på kanadensaren var stora. Och det var lätt att förstå varför.

Floppat totalt

Forwarden kom från en makalös säsong i den tyska ligan, där han stod för hela 51 poäng på 52 matcher. Brynäs hoppades att han skulle bli en ledande forward även i SHL.

191001 Brynäs Jaedon Descheneau under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 1 oktober 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Men så har det inte alls blivit. Under säsongen har det bara blivit 18 poäng på 46 matcher, och precis som hela Brynäs så har Descheneau varit en flopp.

Kan nu lämna

Nu ser 25-åringen ut att ha gjort sitt i Gävle-klubben. Enligt Expressen kan Descheneau nämligen lämna SHL, för spel i Tyskland.

191226 Brynäs Jaedon Descheneau inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 26 december 2019 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Descheneau har tidigare under karriären spelat i nordamerikanska ligor, innan han gick till schweiziska andraligan. Han gjorde bara en säsong i Tyskland, där det alltså blev braksuccé. Nu kan han, efter bara en säsong i SHL, alltså återvända.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!