Förslaget: Så kan Frölundas nya logga se ut – efter stora kritiken och omtalade beslutet: ”Jag hade varit stolt”

Över 700 förslag har kommit in.
Daniel Ekelund är en av alla som gett förslag på hur Frölundas nya logga kan se ut.
– Om det finns beståndsdelar i mitt koncept som används skulle jag bli jättestolt, säger han.

Frölunda har haft sin klassiska logotyp i över 26 år, men förra året kom besked om att det är dags för en förändring. Kritiken har från en del har varit stenhård för att man valt att ha kvar loggan under åren, och klubben svarade med att lägga sig platt och byta.

700(!) förslag

Samtidigt så var Frölunda öppna med att man gärna vill ha in förslag från sina supportrar och från allmänheten kring hur en ny logotyp kan se ut. Och de har verkligen fått gehör. På kansliet har man nämligen fått ta emot hela 700 bidrag, och ett har fått lite extra uppmärksamhet.

Joel Lundqvist, Frölunda
210218 Frölundas Joel Lundqvist deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Frölunda den 18 februari 2021 i Linköping. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0127

Det handlar om den grafiske designern Daniel Ekelund, som både GP och Aftonbladet skrivit om, och på Instagram har han själv visat upp sina förslag på såväl logotyp som matchställ. Se förslagen längst ner i artikeln!

Tidigare har han bland annat jobbat med flera NBA-lag(!), och nu vill han även hjälpa Frölunda.

– Jag har egentligen ett huvudspår och det är att när man går vidare vill jag kika mot historien. Det utan att säga att exakt så här ska det se ut, men istället för att uppfinna en ny symbol, kanske ett skepp som ska symbolisera hamnen eller likande, gå tillbaka i tiden. Man ser en trend inom sport och mycket annat att man går tillbaka till det nostalgiska, säger Ekelund till Aftonbladet om sitt förslag.

”Skulle bli jättestolt”

Ekelund är dock ödmjuk för att hans bidrag inte blir valt, men att det på något sätt ändå kan hjälpa i utformningen av det nya märket.

– Frölunda är institution och jag bor själv bara ett stenkast från Frölundaborg. Det finns någonting som klappar extra hårt när man pratar om detta. Min förhoppning med konceptet är att man ska kunna använda gamla beståndsdelar från Frölundas identitet istället för att uppfinna hjulet. Det är roligt att lyfta upp det igen och se vad allmänheten tycker om riktlinjen, säger han.

Foto: Bildbyrån

Ekelund är själv en stor sportfantast och hymlar inte med att det hade betytt mycket.

– Om det finns beståndsdelar i mitt koncept som används skulle jag bli jättestolt och tycka att det hade varit extremt kul att på ett eller annat sätt bidragit till processen. Det hade varit fantastiskt om det finns någonting här som kan mynna ut i det som ska symbolisera Frölunda i decennier, säger han.

LÄS MER: Landslagsspelarnas öppna kritik mot Johan Garpenlöv efter svenska VM-fiaskot: ”Vi fick ingen förklaring”

Få våra nyhetsbrev!