Förre NHL-proffset gör oväntad comeback i SHL-laget.

Simon Hjalmarsson är på väg tillbaka till SHL – och enligt MrMadhawk är Frölunda en av två klubbar som ligger på 27-åringen mest.
Dessutom har mästarklubben värvat både en amerikan och en kanadensare.
Här är fler sillynyheter kring svensk hockey.

Brunnström tillbaka
Fabian Brunnström var med och spelade upp Malmö till SHL våren 2015. Men han fick inget kontrakt förra säsongen och spelade inte alls. Enligt Mr Madhawk är nu Brunnström tillbaka och presenteras senare i dag av klubben.
Minns ni att Brunnström gjorde hat trick i sin NHL-debut för Dallas Stars?

 
Luleå hämtar back från Jokerit
Luleå har gjort klart med en offensiv back. Det är amerikanen Daine Todd, närmast i Jokerit, som har skrivit på för klubben.
– Det är en back som vi hållit koll på under en ganska lång tid. Det har också varit klart en längre tid, men av olika anledningar har vi valt att hålla på det, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström i LHF Live.

Frölunda värvar från KHL
Casey Wellman, 28,– där har ni Frölundas senaste offensiva värvning. Amerikanen står noterad för 54 NHL-matcher och spelade den gångna säsongen i KHL.
– Casey är en offensiv spelare, med ett bra skott och näsa för målet. En rajtare som kan spela både som center och på en vinge, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.
Kontraktet är på ett år.

…och kanadensare ersätter Johansson
Frölundas succémålvakt Lasse Johansson stack till NHL, men nu har mästarklubben hittat en ersättare. Dan Bakala, som närmast kommer från spel i Oskarshamn, har skrivit på för en säsong. 28-åriga Bakala har även spelat i Mora.

Klart: Sandström förlänger
Janne Sandströms framtid i Luleå har länge varit ett hett samtalsämne i Luleå och Hockeysverige. Men nu står det klart att 38-åringen stannar en säsong till.
– Jag älskar fortfarande hockeyn och är grymt glad att jag får chansen att förlänga mitt avtal, säger Sandström till klubbens hemsida.

Hjalmarsson på väg till SHL
Simon Hjalmarsson öste in poäng i Linköping för två år sedan (57 poäng på 55 matcher) och stack sedan till KHL, men nu är forwarden på väg tillbaka till Sverige, enligt MrMadhawk. Bloggen skriver att Hjalmarsson vill skriva ett långtidskontrakt och att två svenska klubbar ligger på mest. Det ska handla om Frölunda och en icke namngiven klubb.

Hästenstjärna till Tingsryd
Adam Schmidt har varit en av Vita Hästens viktigaste spelare de två senaste säsongerna. Den senaste säsongen svarade han för 19 mål och 19 assist, men nu lämnar han Norrköping för spel i Tingsryd. Amerikanen har skrivit ett ettårskontrakt.

Officiellt: Alm tillbaka och Ritola lämnar
Att Johan Alm flyttar tillbaka till Skellefteå är ingen överraskning, men nu är det officiellt att 24-åringen, som vann SM-guld både 2013 och 2014, har skrivit på för två år med Skellefteå. Dessutom är det nu klart att Mattias Ritola bryter sitt kontrakt, eftersom hans öronbesvär ställer till stora problem efter flygningar.
– Jag trodde att de här problemen var borta när jag kom hem från USA. Men nu har jag fått problem igen efter flygningar. Det blir attacker som gör att jag bara ligger och spyr och får stora problem, säger Ritola till Norran.

Wikstrand skriver fyraårskontrakt
Här är en viktig pusselbit i Färjestads lagbygge de kommande åren. Backen Mikael Wikstrand har skrivit på ett nytt kontrakt – och det är ett långtidskontrakt. Wikstrand kommer att spela i FBK de kommande fyra säsongerna.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.