Förre lagkamraten avslöjar sjuka siffran under Foppas totala dominans – trodde knappt på vad han såg

Peter Forsberg gjorde verkligen vad han ville på isen.
Till och med när han var skadad.
Nu lyfter hans förre lagkamrat ut en sjuk detalj om Foppa.

Peter Forsberg var i sina bästa stunder en av världens absolut bästa spelare. Många menar till och med att när han var som bäst – då har få spelare i NHL-historien dominerat på ett liknande sätt.

”Kunde missa mina byten”

Men Foppa var också förföljd av sina skador, och det var också det som till sist fick honom att avsluta karriären i förtid. Han försökte spela igenom smärtorna i framför allt fötterna, men det hämmade honom under många år i NHL. Och trots det lyckades alltså Foppa utföra enorma stordåd i världens bästa hockeyliga.

080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg tränar. © Bildbyrån

Säsongen 2002/2003 gjorde han, exempelvis, sanslösa 106 poäng på 75 spelade matcher. Men sen kom skadorna, och året därpå blev det bara 39 spelade matcher. Facit för en skadehämmad Foppa: 55 poäng.

John-Michael Liles var rookie i Colorado under det året – och trodde knappt sina ögon.

– Det fanns stunder när jag satt på bänken, och Peter Forsberg gjorde någonting med pucken, och någon kom och bytte med mig. Men jag var så full av beundran av det han gjorde att jag kunde missa mina byten, säger han i podcasten That’s Hockey Talks.

Sjuka siffran

Liles menar dessutom att Peter Forsberg tränade… i stort sett ingenting.

– Jag tror att Peter tränade kanske sex gånger under mitt första år. Den talangen han hade – men också skadorna – han åkte ju nästan på ett ben. Och fortfarande så gjorde han så mycket poäng, säger han.

080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg presenteras för media. © Bildbyrån

Än i dag är han full av beundran av det som Foppa gjorde.

– Det var helt löjligt, och han tränade bara en handfull gånger under hela säsongen. 

LÄS MER: När Henrik Zetterberg visade att han är kungen i Detroit – snurrade upp hela Dallas på läktaren i boxplay

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!