När Henrik Zetterberg visade att han är kungen i Detroit – snurrade upp hela Dallas på läktaren i boxplay

En spelare för det stora matcherna.
Det var verkligen Henrik Zetterberg – och något han visade i den avgörande matchen som tog Detroit till Stanley Cup-finalen 2008.

Henrik Zetterberg var utan tvekan en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna. Centern var så otroligt viktig för sitt Detroit, där han var kapten och lagets hjärta under många säsonger.

Makalösa karriären

Och tiden i Red Wings blev en framgångsrik sådan. Svensken var bland annat med och vann Stanley Cup, och var varenda säsong en av organisations bästa poängspelare.

Foto: Twitter

Henrik Zetterbergs bästa säsong var tveklöst 2007/08 då han var med och tog Stanley Cup-pokalen till Red Wings. Inte nog med det, det var även svenskens bästa poängnotering någonsin i NHL med 92 i grundserien och hela 27 i slutspelet.

Läckra målet i boxplay

Svensken hade många fina stunder under slutspelet, och på vägen till finalen var kanske den allra bästa i serien innan mot Dallas Stars. Detroit behövde vinna för att nå finalen, då klev givetvis Henrik Zetterberg fram.

Vid ställning 3–2 till Detroit tryckte Stars på i den tredje perioden. Red Wings tvingades till boxplay där Zetterberg ofta hade stort förtroende.

Foto: Twitter

Och när Dallas fumlar lite i Red Wings zon snor Zetterberg åt sig pucken, tar ordentligt med fart mot motståndarnas mål och sätter läckert dit den bland nätmaskorna.

LÄS MER: Klart: Tre Kronors drömbesked – NHL-stjärnor förstärker Sverige som går för guld

Få våra nyhetsbrev!