Finske ikonen Teemu Selänne rasar mot moderklubben – efter stora förvirringen: ”En nationell skam”

Det har varit rörigt i den finska ishockeyklubben Jokerit, och rörigare verkar det bli.
Nu rasar den finske ikonen Teemu Selänne mot klubben.
”Ett av Finlands finaste sportmärken är just nu en nationell idrottsskam”, skriver legendaren på Twitter.

Det var i månadsskiftet augusti-september 2022 som den finska klubben Jokerit nekades inträde i den finska högstaligan Liiga. Jokerit har under en tid tillhört den ryska ligan KHL, men i samband med den ryska invasionen av Ukraina lämnade klubben ligan.

Ikonen starkt kritisk

Planen var att ta sig tillbaka in i det finska ligasystemet, men ansökan avslogs. Nu har sagan tagit ytterligare en vändning. I förra veckan stod det klart att Jokerit istället skickat in en ansökan om spel i den finska andradivisionen Mestis nästa säsong.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Teemu Selänne, Ishockey
971111 Ishockey Teemu Selänne, Anaheim Mighty Ducks © Bildbyrån Foto: Peter Krüger 21144(21144 )

Ansökan var tänkt att behandlas under tisdagen, då den skulle ha funnits med på förbundets dagordning. Men då saknades helt plötsligt den punkten. Anledningen? Jokerit hade meddelat att man ville dra tillbaka sin ansökan då man ansåg att det inte var fullständig.

LÄS MER: Besvikelsen efter nya beskedet om Frida Karlsson – svenska storstjärnornas nobb: ”Det känns tråkigt”

Soppan har fått den finska legendaren Teemu Selänne att reagera starkt. Selänne som tidigare varit spekulant till att köpa klubben.
”Förvirring är helt rätt ord. Ett av Finlands finaste sportmärken är just nu en nationell idrottsskam”, skriver den 52-årige ikonen på sin Twitter.

”Vi kommer klara det”

För den finska tidningen Ilta-Sanomat berättar Jokerits frontfigur Jarmo Koskinen att man från klubben håll fortfarande siktar på att få in sin ansökan till andraligan i tid. Senast måste den lämnas in den 31 januari.
– Jag är av uppfattningen att vi kommer att klara det. Licensförfarandet är ju i mars och det blir den slutgiltiga domen, säger Koskinen till tidningen.

LÄS MER: Armand Duplantis bryter tystnaden efter totalnobben på Idrottsgalan – svaret efter jättekritiken: ”Det är…”

Jokerit, Ishockey
Jokerit Helsinki players show their disappointment after the game between Finland’s Jokerit Helsinki and Switzerland’s HC Davos at the 89th Spengler Cup ice hockey tournament in Davos, Switzerland, Tuesday, Dec. 29, 2015. (Pascal Muller/Keystone via AP)