Armand Duplantis bryter tystnaden efter totalnobben på Idrottsgalan – svaret efter jättekritiken: "Det är..."

Armand Duplantis bryter tystnaden efter totalnobben på Idrottsgalan – svaret efter jättekritiken: ”Det är…”

Han utsågs till världens näst bästa idrottare under hela 2022.
Ändå totalnobbades Armand Duplantis på Idrottsgalan och nu svarar han på kritiken.
– Det är vad det är, säger ”Mondo” i en intervju med SVT Sport.

Det riktades enorm kritik mot Idrottsgalan i år när Armand Duplantis – i mångas ögon – rånades på ett pris när Sveriges bästa idrottare skulle koras. ”Mondo” var på plats och nominerad i tre olika kategorier men fick lämna galan i Avicii arena helt tomhänt.

Mondo rånad

23-åringen hade en helt otrolig säsong under 2022 med dubbla VM-guld, EM-guld, totalseger i Diamond League och trippla världsrekord. Svenske världsstjärnan i stavhopp utsågs även till världens näst bästa idrottare under året, endast slagen av megastjärnan Lionel Messi som vann VM-guld i fotboll.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230116 Desire Inglander och Armand Duplantis under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Men ändå var det skridskofantasten Nils van der Poel som snuvade Duplantis på priserna Årets manlige idrottare, Årets prestation, Bragdguldet och Jerringpriset. Röster höjdes omedelbart om att världens bästa friidrottare under 2022 borde prisats eller hyllats på något slags sätt under Idrottsgalan.

LÄS MER: Nya utspelet efter skamfulla gesten mot Armand Duplantis på Idrottsgalan: ”Jag vill be om ursäkt”

Duplantis ord

Sedan dess har Mondo inte uttalat sig om saken, men nu bryter han tystnaden för att ge sin syn på de uteblivna priserna.
– Det är vad det är. Jag tänkte innan att det fanns en chans att det kunde hända. Nils (van der Poel) gjorde en helt galen prestation, inte bara i år (2022) utan sista åren, säger Duplantis i en intervju med SVT Sport, se här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp

Duplantis, som fått ta emot flera tunga internationella priser under året, verkar inte allt för bekymrad över att Idrottsgalan förbisåg honom.
– Jag har vunnit priser på Idrottsgalan. Jag klagar inte och är inte så stressad över det, säger han till tv-kanalen, se videon här nedanför.

LÄS MER: Elvira Öbergs förvåning efter beskedet om Armand Duplantis – stjärnan chockas helt: ”Va, är det jag!?”

Hård kritik

SVT-experten och förre stavhopparen Alhaji Jeng är en av alla kritiska röster och han kan verkligen inte förstå hur Duplantis glömdes bort. Jeng anser att 23-åringen blev rånad på Idrottsgalan.
– Att han inte vinner årets prestation eller årets manliga idrottare tycker jag är väldigt märkligt. Det blir lite att han bestraffas för att han är så bra, det är inga gärdsgårdsrekord han har slagit direkt, säger friidrottsexperten i ett uttalande.

Armand Duplantis fick på tisdagskvällen en liten tröst när han utsågs till ”Årets friidrottare” på den svenska Friidrottsgalan. Och äntligen fick han ta emot ett pris på hemmaplan i Sverige.

Vad tycker du om att Armand Duplantis inte fick något pris på Idrottsgalan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: