Fina gesten för Börje Salming inför stormatchen – här hyllas sonen Anders av tusentals

Fina gesten för Börje Salming inför stormatchen – här hyllas sonen Anders av tusentals

Toronto Maple Leafs mot Detroit Red Wings i Stockholm.
Då hyllades Börje Salming innan matchstart.
Börjes son Anders fick ta emot öronbedövande jubel när han släppte pucken i ett ceremoniell nedsläpp.

Fyra NHL-lag är i Stockholm under veckan och mycket av snacket har handlat om hyllningar till ikonen Borje Salming. Toronto Maple Leafs, laget där Börje spelade hela sin NHL-karriär och där han blev en av tidernas mest omtyckta spelare, är ett av lagen på plats i Stockholm, och på fredagskvällen spelade man första matchen på svensk mark för veckan, mot Detroit Red Wings.

Hyllats stort

Tidigare i veckan var den svenske storstjärnan William Nylander och lagkaptenen John Tavares på plats under galapremiären för Viaplays nya storsatsning ”Börje – The Journey of a Legend”. Under torsdagen hölls dessutom en ceremoni där Nicklas Lidstrom blev den förste pristagaren till det nyinstiftade NHL-priset ”The Börje Salming Courage Award”, som ska hylla Salmings mod – och delas ut varje år till en före detta NHL-europé.

Foto: X

Men hyllningarna till den svenske ikonen, som gick bort förra året i sviterna av ALS, fortsatte även inför Torontos match mot Detroit på fredagskvällen. När pucken skulle släppas så steg nämligen Börjes son, Anders, ut för att släppa pucken i en särskild ceremoni.

Börjes son på isen

Ett fullsatt Avicii Arena ställde sig upp och gav Anders Salming en hjärtskärande och öronbedövande applåd, samtidigt som han släppte pucken i en ceremoniell tekning mellan svenskstjärnorna i de båda lagen, William Nylander och Lucas Raymond.

Se video här: