Filip Forsbergs sanslösa klassmål i natt – bröt enorma måltorkan på det mäktigaste sättet

Nashvilles poängkung Filip Forsberg gjorde sitt första mål på nästan nio månader när New York Rangers krossades med 4-1 i nattens NHL.
– Det var ett tag sedan, säger Forsberg efter matchen.

Filip Forsberg, som missade 32 matcher förra säsongen på grund av en skada i överkroppen, hade inte lyckats göra mål i de fyra första matcherna denna säsong.

Men under natten mot fredag lossnade det för Nashvilles långvarige poängkung.

– Det har helt klart funnits chanser, men jag har spelat stabil hockey, skapat chanser och om man fortsätter så brukar de komma, säger Forsberg efter matchen.

Nashville Predators left wing Filip Forsberg waves to the crowd as he is named the first star of the game after an NHL hockey game against the Columbus Blue Jackets Tuesday, Nov. 30, 2021, in Nashville, Tenn. Forsberg scored four goals in the game. (AP Photo/Mark Humphrey)

Forsberg tråcklade sig förbi fyra Rangersspelare och sköt 4–0 efter närmare 14 minuters spel i den andra perioden (se målet längst ner i artikeln). Senaste gången Forsberg fick pucken över mållinjen var den 26 januari. Han noterades också för en assist i matchen.

Oliver Ekman-Larsson och Kevin Stenlund fick också fira, med varsina första mål för Florida i nattens möte mot Toronto.

Fler svenskmål

Först klev Stenlund fram och sköt 1–0 drygt 17 minuter in i den första perioden. Lagkamraten Ekman-Larsson utökade sedan ledningen med sju sekunder kvar.

Torontos Mitchell Marner reducerade med hjälp av bland annat William Nylander, som noterades för en assist. Men Florida höll undan och vann mötet med 3–1.

Los Angeles Carl Grundström gjorde matchens första mål i mötet med Minnesota. Joel Eriksson Ek reducerade för Minnesota i den tredje perioden, framspelad av lagkamraten Marcus Johansson. Men glädjen rann ur Minnesotasvenskarna när Adam Kempe åter utökade för Los Angeles, som vann matchen med 7–3.