Filip Forsbergs makalösa solomål i natt – slog till direkt i premiären och är nu näst bäst genom tiderna(!)

Solomål och matchhjälte.
Filip Forsberg klev fram för sitt Nashville Predators direkt i premiären.
Och nu är svensken tvåa på en mycket prestigefylld lista.

Filip Forsberg är en av våra allra största stjärnor i Nordamerika, och är extremt omtyckt i Nashville Predators efter sina många år i organisationen. De senaste två säsongerna har dock varit något svagare poängmässigt, och det har varit i takt med att laget dessutom presterat sämre.

Vinst direkt

Förra säsongen blev en enorm besvikelse, då man åkte ut redan i kvalet till sommarens slutspel, mot Arizona Coyotes. I år är man således ute efter revansch, och visst fick man bästa tänkbara start mot Colombus Blue Jackets.

Foto: Viaplay

Men premiärvinsten kan de framför allt tacka just Filip Forsberg för. När ställningen var 1-1 så klev svensken nämligen fram och stod för ett sanslöst drömmål fram till 2-1 – vilket blev helt matchavgörande då Predators till slut vann matchen med 3-1, efter att Calle Järnkrok fastställt slutresultatet i slutet.

Fina solomålet

Forsberg mål var alltså en riktig delikates, då han tog tag i pucken direkt efter en tekning i defensiv(!) zon. Han tog sig sedan vrålstarkt förbi två spelare innan han tryckte upp pucken otagbart i krysset.

Foto: Viaplay

Efteråt var Forsberg, av naturliga skäl, nöjd.

– Vi blev bara bättre och bättre. Vi försvarade oss bra mot ett bra lag, och i den tredje perioden fick vi igång vår offensiv och vi fick längre byten i deras zon. Då spelade vi vår bästa hockey. Det är självklart något vi vill fortsätta med under säsongen. Det här var en bra start, säger Forsberg efteråt.

Svensken kan dessutom glädja sig åt att han blev utsedd till matchens lirare – och att han passerade Shea Weber i Nashville Predators mållista. Forsberg är nu den spelare som gjort näst flest mål någonsin i laget.

SE MÅLET HÄR:

Få våra nyhetsbrev!