Fick sparken av SHL-klubben – nu är guldtränaren högaktuell för svenska succélaget

.

Han fick lämna HV71 i vintras.
Sedan dess har det varit tyst kring guldtränaren Johan Lindbom.
Nu är han högaktuell för en flytt till succélaget Kristianstad, avslöjar Kristianstadsbladet.

HV71 hade en riktigt svag inledning på senaste SHL-säsongen och huvudtränaren Johan Lindbom fick lämna klubben redan i november. Sedan dess har det varit rätt så tyst rking den förre guldtränaren.

Guldtränaren till succélaget

Fram till nu. För nu är 48-åringen högaktuell för nytt jobb till nästa säsong och han kan flytta till ett riktigt succélag inom svensk hockey.

Johan Lindbom, HV71
181027 HV71:s tränare Johan Lindbom under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och HV71 den 27 oktober 2018 i Timrå.
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Det handlar om Kristianstad som tagit det stora klivet upp till HockeyAllsvenskan och nykomlingen vill ha in rutin i ledarstaben. Kristianstadsbladet rapporterar att Lindbom bara är detaljer från att komma överens med den allsvenska nykomlingen.

Vann SM-guld 2017

Enligt tidningen kommer Lindbom att ta över som ny klubbchef och tillträda sin nya tjänst från och med augusti. Även om klubbens ordförande Sune Lundberg inte vill bekräfta något.
– Det finns inget att kommentera. Vi har jobbat med en rekryteringsfirma och har haft ett bra urval att titta på, men jag nämner inga namn överhuvudtaget, säger Lundberg till Kristianstadsbladet.

Johan Lindbom, HV71
181124 HV71:s tränare Johan Lindbom under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 24 november 2018 i Malmö.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115

Även hockeylegendaren Anders ”Masken” Carlsson har nämnts som en stark kandidat till jobbet som klubbchef i Kristianstad. Men nu verkar det alltså som att Lindbom har blivit den utvalde till att leda klubben in i sin första säsong i HockeyAllsvenskan någonsin.

Lindbom var huvudtränare i HV71 från 2015 till 2018 och vann klubbens senaste SM-guld 2017.

LÄS MER: NHL-profilen hittad död i sitt hem – blev bara 48 år gammal

Alexander Nylander trejdad i natt – här är nya NHL-laget: ”Jag är väldigt glad”