Färjestads starka avstånd mot vidriga ramsan

Färjestads starka avstånd mot vidriga ramsan

Under matchen mellan Färjestad och HV71 ska delar av hemmalagets klack ropat en olämplig ramsa om bortgångne målvakten Stefan Liv. Nu agerar Karlstad-klubben och ber om ursäkt.

Det var under gårdagens SHL-möte mellan Färjestad och HV71, som hemmalaget vann med 1-0, som incidenten skedde. Enligt uppgifter från flera håll, bland annat från lokaltidningen NWT, ska delar av Färjestads-klacken ha ropat ”Stefan Liv finns inte längre” om målvakten som tragiskt omkom i en flygolycka i Ryssland 2011. Många hockeysupportrar runt om i Sverige reagerade starkt efter händelsen – och nu kommer Färjestad med en officiell ursäkt.

På sin hemsida, signerat av klubbens VD Stefan Larsson, ber klubben om ursäkt till HV71 och deras supportrar.
”Färjestad BK tar totalavstånd för beteenden, uttalanden och uppträdanden som ligger utanför föreningens värdegrund.
Om det kommer uppgifter oss tillhanda som styrker händelsen på lördagskvällen så kommer vi att agera internt och vidta de åtgärder som krävs för att stävja och förhindra att något liknande kommer att upprepas i Löfbergs Arena.
Vi vill från Färjestad BK’s sida be om ursäkt till HV71 och dess supportrar, samt till våra egna supportrar som inte ställer upp på den här sortens beteenden”, skriver klubben på sin hemsida.

Även Färjestads supporterklubb 
The Wolfpack tog sent i går kväll avstånd från händelsen.
”För alla Sveriges hockeysupporters var Stefans bortgång en tragedi. Vi har alla våra minnen av honom: Landslagsmålvakten, spelevinken, den oerhört jobbiga målisen hos värsta konkurrenten. Oavsett hur man minns honom var Stefan Liv en fantastisk målvakt och han är en hockeyikon för oss alla. Vi i WP kommer aldrig att acceptera något nedsättande rörande honom”, skriver supporterklubben.

LÄS MER: Här är legendaren Haseks mäktiga hyllning till Stefan Liv