Färjestads drömbesked i jakten på storstjärnan – uppges nu ha erbjudit ett monsterkontrakt

Färjestads drömbesked i jakten på storstjärnan – uppges nu ha erbjudit ett monsterkontrakt

Färjestad har drömt om Theodor Lennström.
Nu kan han vara nära en återkomst.
Ett nytt besked i Ryssland kan innebära en supervärvning för klubben.

Theodor Lennström var en nyckelkugge för Frölunda innan han testade på lyckan i Nordamerika. Men förra säsongen tillbringade han inledningsvis i Ryssland och KHL-laget Torpedo, där han vräkte in poäng under vintern.

Bryter kontraktet

Men när Ryssland invaderade Ukraina förändrades allt, även för Lennström. Han fick chansen att tillfälligt skriva på för Färjestad i SHL, och snacka om lyckoträff för både Färjestad och Lennström. Han gjorde åtta poäng på elva grundseriematcher, och var sedan en av de viktigaste spelarna i slutspelet.

220512 Färjestads Theodor Lennström jublar med pokalen efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Lennström svarade för hela 14 poäng på 19 matcher och var en av Färjestads riktigt stora guldhjältar. Lennström hade dock kontrakt med sin ryska klubb även över nästa år, men han har varit tydlig med att han gärna ser att kontraktet bryts.

Drömmen nära

Samtidigt har Färjestad inte hållit någonting hemligt om att man gärna vill ha kvar Lennström, som är tänkt att återigen få en roll som klubbens absoluta nyckelspelare kommande säsong. Och nu har äntligen drömbeskedet för Färjestad kommit. 

220512 Färjestads Jesse Virtanen och Theodor Lennström jublar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Enligt ryska Sport-Express så har Lennström, tillsammans med lagets andre svensk, Daniel Zaar, nu brutit kontraktet med KHL-klubben. Sajten skriver att Färjestad är skyldiga en viss summa i ersättning för Lennström. Samtidigt skriver Aftonbladet att Färjestad nu ska ha erbjudit Lennström ett kontrakt på hela fyra år – uppgifter som även VF har. Mycket talar alltså för en återkomst till kommande säsong för en av SHL:s bästa backar.

LÄS MER: Armand Duplantis oväntade drag inför VM – nobbar arenorna för helt unikt upplägg: ”Kan inte bli bättre”