Färjestad tar avstånd – efter vidriga hånet mot Stefan Liv

Färjestad tar avstånd – efter vidriga hånet mot Stefan Liv

Några supportrar ska ha skrivit osmakliga hån riktade mot omkomne målvakten Stefan Liv i Jönköping i samband med Färjestads match mot HV71. Nu väljer Färjestad att kraftigt ta avstånd från händelsen, rapporterar NWT.

Det var i helgen som Färjestad mötte HV71 på bortaplan i Jönköping. Enligt NWT kom det fram att någon skrivit ”Stefans barn har ingen far. Hata HV” på en handtorkare i de centrala delarna av staden. Budskapet ska ha varit riktat mot den avlidne målvakten och HV71-klubblegendaren Stefan Liv, enligt tidningen.

Färjestad fick reda på incidenten och kommenterar nu det inträffade.

”Göra vad vi kan för att få fram den skyldige”

Färjestads vd Stefan Larsson säger att klubben tar kraftigt avstånd från händelsen.
– Vi står så långt ifrån sådant här som det någonsin går. Jag har pratat med vår säkerhetsansvarige som har pratat med våra supportrar som var nere på matchen. Det är ingen av dem som känner till något av det här. De som var på plats har ingen aning om den här händelsen. Trist att det här dyker upp när vi har haft en fin hockeyhöst i föreningen, säger Larsson till NWT.

En av Färjestads supporterorganisationer, Bryggeriet, har också kommenterat det inträffade.
”Det har kommit till vår kännedom att det har klottrats mycket osmakliga ord på en toalett där vi befann oss under gårdagen i Jönköping. Bryggeriet står absolut inte bakom detta och tar starkt avstånd från det som skrevs. Vi kommer att göra vad vi kan för att få fram den skyldige. Vi vill ändå be om ursäkt till alla som har tagit illa upp”, skriver de på Twitter.

Tidigare i år var Färjestad inblandade i en liknande incident. Då stängdes ett antal supportrar av i minst ett år från alla hockeyarenor.

LÄS MER: Erik Karlssons chockbesked efter skadan: ”Jag kommer aldrig bli helt återställd”