Färjestad-stjärnan går till jätteattack – rasar mot egna supportern(!): ”Din äckliga parasit”

Henrik Haukeland fick kritik på sociala medier.
Då gick FBK-stjärnan till attack.
”Din äckliga parasit”, skriver han till en supporter.

Färjestad var stora favoriter inför mötet mot Linköping, som kämpar i den nedre delen av tabellen. Men det var gästerna som tog ledningen med både 1-0 och sedan 2-0 i den första perioden.

Storförlust

Sedan väntade ett övertag av sällan skådat slag i Karlstad, där Färjestad dominerade fullständigt. FBK vann skotten i den andra perioden med sanslösa 22-2(!), och att säga att det var spel mot ett mål hade varit en underdrift. Det belönade sig också med två mål, och med ställningen 2-2 inför den trejde perioden räknade många med fortsatt tryck från hemmalaget.

201226 Färjestads målvakt Henrik Haukeland under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 26 december 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men Linköping inledde den tredje perioden med mål i boxplay, och av bara farten så kom ytterligare två mål. Bortalaget tog en rejäl skalp och vann med hela 5-2 – trots att man förlorade skotten med makalösa 17-43(!).

– Jag är ruskigt besviken. Vi har preparerat hela veckan. Vi ger bort matchen, tyvärr. Jag är inte alls nöjd. Vi är inte effektiva i vårt powerplay, vi slarvar vid spelet framför eget mål. Totalt sett är vi kanske bättre spelmässigt, men det räcker inte, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More efter matchen.

”Din äckliga parasit”

En som hade det tufft var Färjestads målvakt Henrik Haukeland. Norrmannen har tagit över som förstamålvakt under säsongen och gjort det bra, men släppte igår alltså fem puckar förbi sig på 17 skott. På sociala medier ska Haukeland efter matchen fått stor kritik, och enligt NWT så gick målvakten till attack mot en supporter.

”Använd inte mitt namn, din äckliga parasit. Ingen gillar dig”, ska Haukeland ha svarat på en uppmaning om att han borde lämna klubben.

210116 Färjestads målvakt Henrik Haukeland deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 16 januari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

NWT har även varit i kontakt med vd:n Stefan Larsson, som säger följande om Haukelands utspel.

– Vår generella hållning är att vi aldrig ska ge oss in i sociala medier eller andra flöden och kommentera enskilda, varken anställda eller andra. I synnerhet inte nedsättande eller i någon som helst form kränkande.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */