Färjestad seriesegrare – för första gången på 10 år!

En poäng mot Djurgården räckte för att Färjestad skulle vinna grundserien i SHL.
Det klarade man också då matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid.
Matchen fick avgöras på straffar och där drog bortalaget det längsta strået.

Trots en ganska klar press från hemmalaget var det Djurgårdens Nicklas Bergfors som tystade publiken i Karlstad med matchens första mål, på pass av förre FBK-spelaren Dick Axelsson.

Skickade in målet efter smärta

FBK replikerade i slutet av första till 1-1 genom Gustav Rydahl, som fick pucken på sig innan han kunde skjuta in den i mål, liggandes.

Andra perioden inledde ganska målfattigt, där båda lagen visade upp ett bra försvarsspel. Men med sju minuter kvar av mittenakten tog Färjestad ledningen genom Martin Johansson, som på egen hand snurrade upp DIF-försvaret och hittade luckan bakom Adam Reideborn.

Färjestad seriesegrare

FBK gick ut med en 2-1-ledning inför sista perioden. Blott 17 sekunder in i tredje fick man chansen att utöka ledningen på straff, men Michael Lindqvist missade.

I stället kunde Djurgården kvittera genom Jakob Lilja. 2-2 blev resultatet efter full tid och matchen gick till förlängning som blev mållös. Straffar fick avgöra och där drog Djurgården det längsta strået.

Detta innebär att Färjestad vinner grundserien i SHL – för första gången på 10 år. Senaste gången man slutade etta, säsongen 2008/09, så vann man också SM-guld.

190314 Färjestads Gustav Rydahl jublar efter han gjort 1-1 samtidigt som han grinar illa efter en smäll under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 14 mars 2019 i Karlstad.

Parallellt med matchen i Karlstad förlorade Växjö mot Luleå och halkade ner till en sjundeplats. Därmed missar det hårdsatsande laget direktplatsen till kvartsfinal.

I kampen om den sista åttondelsfinalplatsen blev Örebro den stora vinnaren efter att både Brynäs och Linköping förlorade.

Dela artikeln om du ser fram emot slutspelet!

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat