Färjestad sätter ned foten om nyförvärv – bara EN spelare får plats: "Vi har en dialog"

Färjestad sätter ned foten om nyförvärv – bara EN spelare får plats: ”Vi har en dialog”

Per Åslund, Anton Wedin eller Jonathan Dahlén.
Nu kommer Färjestad med ett tydligt besked om ny forward.
– Det är först till kvarn som gäller, säger klubbens general manager Peter Jakobsson till Sportbladet.

Förra säsongens serietvåa Färjestad börjar att få pusselbitarna på plats för lagbygget till kommande säsong. Senaste beskeden är ett förlängt kontrakt för Martin Johansson och ett nyförvärv i Jacob Nilsson.

Färjestads besked

Det innebär att FBK har 13 forwards med kontrakt till nya säsongen. Men det ryktas fortfarande om ytterligare tre forwards för SHL-laget i publikfavoriten Per Åslund, Timråstjärnan Jonathan Dahlén och Chicago Blackhawks-svensken Anton Wedin.

Per Åslund, Färjestad, SHL
200222 Färjestads Per Åslund deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 22 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Nu ger Färjestad ett tydligt besked om hur forwardsläget i truppen ser ut.
– Allt kan hända som samhället ser ut i dag, men som det ser ut i dag siktar vi på en forward till in. Så det är först till kvarn som gäller, säger klubbens general manager Peter Jakobsson till Sportbladet.

”Vi har en dialog”

FBK har just nu en dialog med veteranen Åslund, som imponerade rejält under senaste säsongen med 41 poäng på 52 SHL-matcher. Parterna är överens om kontraktslängden på två år men man har ännu inte mötts över månadslönen.
– Vi har en dialog, säger Jakobsson som enda kommentar.

Jonathan Dahlén, Färjestad, SHL
191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Det innebär att Åslund kan tappa sin plats till en prestigevärvning av Dahlén eller Wedin. Det senaste är att Timrå är muntligt överens om en fortsättning för Dahlén medan Wedins framtid är desto oklarare.
– Jag säger som jag sagt tidigare: att vi jättegärna ser att Dahlén spelar i Färjestad BK. En spännande spelare och det finns mycket hockey i honom. Han är välkommen. Punkt. Också en jätteduktig spelare (Wedin), han är spännande. Han spelade en träningsmatch med oss för några år sedan så vi känner till Anton och Anton känner till Karlstad, säger Jakobsson till kvällstidningen.

Anton Wedin, Färjestad, SHL
191206 Chicago Blackhawks Anton Wedin during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88082

Även när det kommer till backsidan har FBK en plats öppen och där hoppas man mycket på en återkomst av storsuccén Jesse Virtanen.

LÄS MER: Nordamerikanska experten: Stjärnan lämnar SHL-klubben – har bestämt sig för flytt till klassikerklubben