Färjestad presenterar storvärvningen: Rivalens SM-guldhjälte har skrivit på

Färjestad har gjort klart med en riktig prestigevärvning inför nästa säsong.
Skellefteås gamla SM-guldhjälte Markus Svensson har skrivit på för klubben. 
34-åringen återvänder därmed till Sverige efter två säsonger i KHL. 

Markus Svensson, 34, var med och vann två SM-guld med Skellefteå säsongerna 2012/13 och 2013/14. De senaste två åren har han tillhört Spartak Moskva i KHL, men nu har kontraktet med den ryska storklubben gått ut.

Nu står det klart att målvakten återvänder till SHL, men inte till hans tidigare klubb Skellefteå – utan rivalen Färjestad.

Har skrivit på för två år

Två år i den ryska huvudstaden fick räcka för den 34-årige målvakten, som nu vänder hem till SHL och Färjestad.
– Jag hade väl ganska öppet sinne för vad som kunde tänkas komma. När Färjestad sen hörde av sig så blev det ett jätteintressant alternativ, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Peter Jakobsson tror att Svensson kommer passa bra in i spelargruppen. Målvakten får nu tampas med Adam Werner och Joel Eriksson-Ek om förstaspaden.
– En bra och rutinerad målvakt som kommer att vinna matcher åt oss. Sen tror vi att han och Adam kommer att komplettera varandra på ett bra sätt – ungdom och rutin, säger han.

”Känner mig fräsch”

Det är en mycket rutinerad målvakt Färjestad får in. Svensson har hunnit bli 34 år och representerat bland andra AIK, Malmö, Skellefteå och fått chansen i Tre Kronor.
– Om jag inte kände att jag har massor kvar att ge så hade jag nog lagt av tror jag. Jag känner mig fräsch och väldigt sugen på att starta upp mitt nya hockeyliv här i Karlstad, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet med Färjestad är skrivet på två säsonger.

DELA om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: Chockstraffet: Nu får Juniorkronorna stenhård bestraffning efter JVM-finalen!