Färjestad öppnar för drömvärvning från NHL – redan till nästa vecka: ”Vi vill ha honom”

Färjestad behöver klättra i SHL-tabellen.
Nu vill man plocka in välbehövlig förstärkning i form av en hemvändare som heter Oskar Steen.
– Jag har varit väldigt tydlig med att vi vill ha in honom i laget, säger klubbens GM Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Förra veckan kom mardrömsbeskedet för Färjestad BK att lagkaptenen Gustav Rydahl missar resten av säsongen. På grund av en svår knäskada kommer FBK-kaptenen inte att göra en minut mer den här SHL-säsongen.

Färjestad jagar

Ett mycket tufft besked för Färjestad som heller inte fått den bästa säsongsinledningen direkt. Efter 13 spelade matcher ligger man på en blygsam åttondeplats med bara 17 inspelade poäng hittills.

Johan Pennerborn, Färjestad
201031 Färjestads tränare Johan Pennerborn under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 31 oktober 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0096

Färjestads general manager Peter Jakobsson har varit tydlig med att man letar efter en ersättare till långtidsskadade Rydahl. Nu seglar ett potentiellt nytillskott upp som ett högst tänkbart alternativ.

Det handlar om Boston Bruins svenske forward Oskar Steen. 22-åringen gjorde fyra säsonger i SHL för Karlstadlaget innan han lämnade för Nordamerika 2019.

”Vill ha honom”

Efter en säsong i AHL med Providence Bruins och 23 poäng på 60 matcher i fjol så återvände han till Sverige igen i år. Steen har varit utlånad till allsvenska toppklubben Björklöven och producerat 10 poäng på 13 matcher den här hösten.

Oskar Steen, Björklöven
201002 Björklövens Oskar Steen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 2 oktober 2020 i Timrå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0006

Men den här veckan löper korttidslånet ut och forwarden tvingas lämna HockeyAllsvenskan. Nu hoppas Färjestad kunna locka till sig Steen för en återkomst och spendera resten av säsongen i Värmland.
– Jag har pratat med Oskar och jag har pratat med hans agent och varit väldigt tydlig med att vi vill ha in honom i laget. Men allt hänger på Boston, det är de som bestämmer, säger GM Jakobsson till Värmlands Folkblad.

SHL-comeback

SHL tillåter inga korttidslån, som HockeyAllsvenskan har gjort, och det innebär att Bruins måste gå med på en utlåning för resten av säsongen. Och därmed avvara Steen från den framflyttade säsongsinledningen i Nordamerika.

Oskar Steen har tidigare öppnat för att Färjestad kan vara ett högst intressant alternativ för den här speciella säsongen.
– Det är alltid intressant att spela i Färjestad, det är klart det är intressant. Men det är inte riktigt jag som äger frågan, sa Steen till lokaltidningen förra veckan.

LÄS MER: Ulf Samuelsson får toppjobb i NHL – efter avskedet till Leksand: ”Ser fram emot det”

Få våra nyhetsbrev!