Fansens nya jätteilska – rasar mot Frölundas nya logga: ”Snart märker ni vilken jävla besvikelse…”

Frölunda släpper snart sin nya logga.
Fansen verkar dock inte helt övertygade.
”Jag är trött på att vår förening fungerar som något slags wannabe-NHL-jippoförening”, skriver en av FHC:s supporterklubbar.

Debatten kring Frölundas logotyp har varit massiv, och för något år sedan var det rejält stökigt och bråkigt om den. Anledningen var att Göteborgs-laget ville gå vidare från sin klassiska indian, efter stor kritik och efter att flera lag i världen, med liknande logotyper, valt att göra det.

Rasar mot nya loggan

Sedan beskedet kom att man ändrar loggan så har det dock varit relativt tyst. Men nu tycks någonting nytt vara på gång. På torsdagen la klubben ut en liten förhandsvisning i sina sociala kanaler, där det enda som syns är en vinge, eller en bokstav. Mer går inte att tyda, då det täcks av virtuell duk – men det rör redan upp känslor.

211120 Frölundas Joel Lundqvist deppar efter Växjös 0-2 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Växjö den 20 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Hecky Engeroth är ledare för en av Frölundas två supporterföreningar, Sektion 84, och är inte nöjd över hur processen med ny logga har sett ut.

”Det är beklagligt att styrelsen i Frölunda HC inte låtit föreningens medlemmar vara en del av utformandet av det nya klubbmärket. Det är beklagligt att det varit knäpptyst under två års tid till medlemmar angående klubbmärket mer än det som alla andra fått ta del av”, skriver han, enligt flera medier.

”Snart märker ni…”

Supporterprofilen fortsätter sedan, och menar att logotypen kommer att göra fansen besvikna.

”Jag som ständig medlem hade gärna varit med på det här, varit med och utformat vårt framtida klubbmärke, åtminstone med tankar och idéer. Jag vet många fler som gärna hade velat ta del av det, varit en del av det och nu när vi får se resultatet (och då enbart en sneak peak) så märker ni vilken jävla besvikelse ni ordnat för era medlemmar och för era supportrar”, skriver han.

Foto: Twitter

Avslutningsvis kommer han med en stark uppmaning till sin klubb.

”Jag är trött på att vår förening fungerar som något slags wannabe-NHL-jippoförening och att vi ses mer som ’fans’ än som medlemmar och supportrar”.

LÄS MER: SHL-stjärnans starka ord – om diagnosen som förändrat hans liv: ”Tack vare den jag är här i dag”

Få våra nyhetsbrev!