Fansens kupp när Nicklas Bäckström nådde otroliga milstolpen – kastade in flera tusen äpplen(!) på isen

Fansens kupp när Nicklas Bäckström nådde otroliga milstolpen – kastade in flera tusen äpplen(!) på isen

Nicklas Bäckström nådde nyligen 1000 poäng i NHL.
Då kastade Capitals-fansen in tusentals äpplen på isen för att hylla sin svenska stjärna.

Nicklas Bäckström har varit en av hela NHL:s bästa spelare sedan han reste över Atlanten för 15 år sedan. Svensken har varit en tongivande spelare i Washington Capitals, och blivit Stanley Cup-mästare en gång.

Hyllades stort

Han är en av organisations mest tongivande spelare, och har förgyllt upplevelsen på Capital One Arena med sina läckra framspelningar. Och Bäckström har tillhört Capitals så länge att han för ett par veckor sedan, i matchen mot Oilers i början av mars, noterades för poäng nummer 1000 i klubben.

Foto: Twitter

Det skulle givetvis hyllas och datumet var satt på helgens match hemma mot New Jersey Devils. Kvällen var döpt till ”N1KY Night”, och inför nedsläpp fick svensken framför fansen, och familjen som hade rest över för att delta i ceremonin, ta emot presenter och möta publikens stora jubel. Den ordentliga och minst sagt oväntade hyllningen kommer däremot mitt under matchen.

Fansens kupp

När Nicklas Bäckström satte Capitals 3–2-mål kort in i den tredje perioden haglade det tusentals äpplen(!) in på isen. Av bilderna, som går att se nedan, att döma blev svensken rejält överraskad av fansens tilltag och såg förvånad ut när han satte sig på bänken.

Foto: Twitter

I och med Nicklas Bäckströms mäktiga milstolpe är han nu med i en högst profilstark skara med svenskar som noterats för över 1000 poäng i världens bästa hockeyliga. Mats Sundin toppar den fortfarande med 1349 poäng. Men även spelare som Nicklas Lidström och bröderna Sedin finns med på listan.

LÄS MER: Tidigare längdstjärnan dök plötsligt upp som skidskytt – bommade nästan alla skott: ”Låter konstigt kanske…”

Få våra nyhetsbrev!