Tidigare längdstjärnan dök plötsligt upp som skidskytt – bommade nästan alla skott: ”Låter konstigt kanske…”

Två OS-silver i längdåkning.
På SM-veckan i Piteå debuterade Teodor Peterson som skidskytt – och bommade 16 av 20 skott.
– Låter kanske konstigt men jag är nöjd, säger han.

Teodor Peterson hade flera framgångsrika säsonger som längdåkare. 33-åringen hade sprint som sin bästa gren, och tog bland annat två OS-silver i disciplinen i Sotji 2014.

Dök plötsligt upp som skidskytt

Det blev svenskens enda medaljer på mästerskap av större dignitet, men Peterson har även flera SM-guld på meritlistan. Det senaste även det 2014, och efter den lyckosamma säsongen väntade flera tuffa säsonger.

Han tog ingen fler medalj de kommande åren av sin karriär, och meddelade efter säsongen 2019/20 att han lägger skidorna på hyllan.

140119 Åsarna IKs Teodor Peterson under SM-veckan den 19 januari 2014 i Umeå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Efter det har han bland annat arbetat som expert under Discoverys OS-sändningar i Peking, men i helgen var han åter tillbaka med skidorna fastspända på fötterna. Fast den här gången med ett gevär på ryggen.

På SM-veckan i Piteå testade han på och ställde upp som skidskytt. Och debuten blev direkt inte en succé i den nya sporten. Teodor Peterson bommade hela 16 av 20 skott och åkte in som tolva.

”Låter kanske konstigt…”

– Det låter kanske konstigt men jag är nöjd med skyttet. Jag träffade ett skott i varje skytte de första fyra rundorna, säger han med ett leende på läpparna till SVT Sport.

Det var som sagt ett tag sedan Teodor Peterson tävlade överhuvudtaget. Det märktes, tycker han själv.

220327 Teodor Peterson, Skidskyttegillet Fullt hus, tävlar i herrarnas masstart under dag 5 av SM-veckan den 27 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

– Både tufft på vallen och jobbigt att tävla igen. Det var längesen jag åkte skidor på tid så att det här var jobbigt, säger han.

LÄS MER: När en superbesviken Charlotte Kalla tröttnade – och visade upp en helt okänd sida: ”Enligt dig så…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!