Fansen har fått bestämma – nu förändrar SHL-laget sitt klubbmärke igen

Luleå Hockey byter skepnad.
Nuvarande klubbmärket med björnen försvinner.
Och istället återvänder Stålmannen igen.

Luleå Hockey har genomfört en stor varumärkesundersökning och efter den står det klart att klubben ska byta klubbmärke – igen. När supportrar, sponsorer, medlemmar och egna anställda har fått tycka till innebär det att björnen ska skrotas efter över 20 år i tjänst som klubbmärke för Luleå.

Björnen tog över redan 1994 men nu ska det bytas tillbaka till den gamla loggan med Stålmannen igen. I undersökningen röstade 49,7 procent för att återvända till originalmärket samtidigt som 46,2 procent ville ha kvar björnen.

Luleå lyssnar på folket

En knapp fördel men Luleå väljer att lyssna på sitt folk och byter därför klubbmärke till kommande säsong.
”Förutom att flest ville se Stålmannen-loggan så fanns det även andra argument som Luleå Hockey tog i beaktning. Bland annat att de flesta yngre ville se originalsymbolen framför Björnen, att Luleå Hockey är en förening där medlemmarna har makten, och att djursymboler var populärt på 90-talet men att det numer är retro som är mer inne”, skriver lokaltidningen NSD.

Björnen lever kvar…

Men det blir ändå lite av en speciallösning till nästa säsong. För Stålmannen-loggan kommer att vara förstavalet på hemmatröjorna, medan Björnen kommer fortsätta vara kvar på bortatröjorna ändå.

Dessutom kommer introt när spelarna åker in på isen genom björngapet att vara kvar på Luleås hemmamatcher.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stora belöningen efter VM-guldet – svensken klar för storklubben

Alexander Ovechkins HELT underbara reaktion – när han blir träffad av pucken i ansiktet(!)