Erik Karlssons fem bästa poäng i NHL har tagits ut – det är svårt att förstå hur någon kan vara så dominant

Erik Karlsson var under många år en av världens bästa backar.
Då är det naturligt att man gör en hel del snygga mål och assist.
Det blir extra tydligt när NHL samlat svenskens fem snyggaste poäng i karriären.

Visst, karriären kanske har dalat något sedan flytten till San Jose Sharks och Erik Karlsson är kanske inte lika explosiv och underhållande att se på som han tidigare var. Men jag tror att alla är överens om att han under många år var en av världens bästa backar – och framför allt den viktigaste för sitt lag, då han spelade i Ottawa Senators.

Bjöd alltid på show

Ibland var det svårt att greppa hur löjligt dominant han faktiskt var från sin backposition, och han gjorde saker på isen som inte borde vara möjliga för en spelare av hans position. Det ledde till att han var lagkapten under många år och Senators givna ansikte utåt, och han belönades med flertalet prestigefulla priser.

171107 Erik Karlsson under NHL-laget Ottawa Senators ishockeyträning den 7 november 2017 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Erik Karlsson vann exempelvis Norris Trophy två gånger, men kanske hade hunnit betydligt fler gånger om han spelat i ett bättre lag, för Ottawa Senators under Erik Karlssons tid var verkligen ingen tydlig titelutmanare. Erik Karlsson har kanske aldrig varit den mest skicklige med defensiva mått, men han kunde skapa chanser med sin snabbhet, och fördela puckar och göra mål som få andra klarat av.

Otroliga videon

Och det blir extra tydligt när den ansedda sportkanalen Sportsnet har samlat Erik Karlssons fem bästa poäng genom karriären. Där samlas osannolika passningar, vågade dribblingar och urläckra solomål i ett klipp som garanterat är ren och skär njutning att titta på.

171107 Erik Karlsson under en presskonferens efter NHL-laget Ottawa Senators ishockeyträning den 7 november 2017 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Etta på listan? Givetvis den lobbpassning som Erik Karlsson stod för för några år sedan, då han lurar bort ett helt lag med en precis macka i luften, som leder till ett mål för Ottawa. Luta dig bara tillbaka och njut av detta – för hockeytrolleri på den här nivån är faktiskt riktigt sällsynt.

LÄS MER: Tokmäktiga hyllningsvideon till Henrik Zetterberg – som visar vilken sanslös superstjärna han verkligen var

Få våra nyhetsbrev!