Erik Karlsson sågas efter otäcka smällen i natt – som domarna missade: ”Borde få sparken…”

Vancouver Canucks Tyler Motte tvingades lämna skadad i natt.
Det efter att åkt in i sargen – efter en duell med Erik Karlsson.
”Domaren borde få sparken som missar det där”, skriver en användare.

San Jose Sharks har det blytungt. Laget har långt upp till slutspelsplats, och många av de förväntade toppspelarna har inte kommit upp till nivå under säsongen.

Hamnade i fokus

En av spelarna som fått mest kritik är Erik Karlsson. Den svenske backstjärnan, som i somras skrev på ett monsterkontrakt värt närmare en miljard kronor, har noterats för 37 poäng på 51 matcher, och minus 16 i plus/minus-statistiken.

Vancouver Canucks’ Tyler Motte falls to the ice during the second period of the team’s NHL hockey game against the San Jose Sharks on Wednesday, Jan. 29, 2020, in San Jose, Calif. Motte left the game with an injury. (AP Photo/Ben Margot)

I natt hade Karlsson, likt hela San Jose Sharks, ännu en tung natt. Det blev förlust mot formstarka Vancouver Canucks, med 2-5, och Erik Karlsson hamnade i blickfånget efter en otäck smäll.

”Såg smutsigt ut”

Det var i en duell som Canucks-stjärnan Tyler Motte åkte in med huvudet mot sargen, och han tvingades lämna isen skadad. Erik Karlsson klarade sig undan någon slags bestraffning.

Foto: Skärmdump/Twitter

På sociala medier är kritiken mot såväl Erik Karlsson som domaren nu tung – då många hävdar att det var en solklar utvisning, och till och med bör rendera i en avstängning.

”Den där domaren borde få sparken. Jag hade fått gå direkt om jag var så usel på mitt jobb. Vad tittar han på om han lyckas missa den?”, skriver en användare.

”EK65 hade Motte i armkrok hela vägen. Det såg smutsigt ut, och då är jag ändå Sharks-supporter…”, skriver en annan.

”Händerna är i ansiktet. Jag trodde att ligan försökte värna om spelarnas säkerhet? Tur att de åtminstone blåste när han blev skadad, men det borde absolut ha blivit minst en tvåa för det där”, skriver en tredje.

Vad tycker du?