Enorma spelarflykten i HV71 efter nedflyttningen – endast en(!) spelare är klar för spel i hockeyallsvenskan

HV71 har åkt ur SHL.
Nu väntar enorm spelarflykt.
– Vi har kontrakt med en spelare till nästa säsong, säger klubbdirektören Agne Bengtsson till SVT.

HV71 har inte spelat i en annan serie än den högsta på 36 år, men nästa år blir det verklighet efter en extrem fiaskosäsong. Laget tippades verkligen inte i botten av tabellen, utan satsade snarare hårt i höstas för att vara i toppen, men misslyckades helt.

Stor spelarflykt

HV slutade absolut sist i grundserien, och lyckades bara vinna en enda match i kvalserien mot Brynäs. Det krävdes alltså bara fem matcher innan det stod klart att det till hösten blir spel i Hockeyallsvenskan för HV71, samtidigt som Brynäs alltså höll sig kvar i SHL. För Jönköpings-laget väntar nu stora sportsliga förändringar. Det går inte ens att jämföra ekonomin och budgeten som klubben kommer ha till hösten jämfört med vad man är van med i SHL.

210418 HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson och målvakt Hugo Alnefelt deppar efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71 den 18 april 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det kommer även innebära stora förändringar i lagets spelartrupp, och i dagsläget är det väldigt oklart hur många som faktiskt kommer att följa med laget ner i Hockeyallsvenskan. Många spelare har kontrakt som möjliggör flytt om en klubb skulle åka ner, och nu bekräftar HV71 att det ser riktigt mörkt ut med kontrakt till nästa säsong.

”Kontrakt med en spelare”

Klubbdirektören Agne Bengtsson får av SVT frågan om några spelare meddelat att de vill hjälpa klubben upp i SHL igen, och han svarar då helt ärligt:

– Vi har inte haft något sådant samtal än men vi har kontrakt med en spelare till nästa säsong, säger han.

210418 HV71:s Linus Fröberg, Anton Wedin och Filip Sandberg deppar efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71 den 18 april 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Agne Bengtsson menar att klubbens ambition är att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt, men med vilka spelare är alltså oklart.

– Vi måste skapa en ny trupp som kan ta tag i nästa års säsong och det är ju ganska bråttom med det, säger han.

Det står sedan tidigare klart att HV71 förlorar några av sina största stjärnor, bland andra Eric Martinsson och Filip Sandberg, som enligt uppgifter redan skrivit på för en varsin KHL-klubb till kommande säsong.

LÄS MER: Knallen: William Nylander petas nu helt – straffas stenhårt efter stora missen inför(!) matchen

Få våra nyhetsbrev!