Elias Petterssons sköna islossning efter blytunga perioden – poängsuccé och drömmål i natt

Han har sågats och ifrågasatts.
I natt slog Elias Pettersson tillbaka – med drömmål och tre poäng.
– Vi hade roligare i dag, säger han.

Med tanke på sina tre första år i ligan, så var det inte särskilt märkligt att Elias Pettersson gick in till den nya NHL-säsongen med höga förväntningar på sig. Han har dessutom skrivit på ett nytt lukrativt avtal, så pressen att leverera minskade inte direkt.

Succé i natt

Men starten på säsongen har varit en stor besvikelse, och fans, experter och profiler har varit överens om att han inte varit bra nog, och Pettersson har instämt. Till och med klubbikoner som bröderna Sedin har uttalat sig om Petterssons svaga form, och kommit med råd. Pettersson har dock hela tiden sagt att det kommer att lossna – och kanske var i natt en början på det.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, left, of Sweden, and Brock Boeser celebrate Pettersson’s goal against the Dallas Stars during the second period of an NHL hockey game in Vancouver, British Columbia, Sunday, Nov. 7, 2021. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Pettersson hade gått många matcher utan att göra mål, men mot Dallas Stars hamnade han i målprotokollet igen. Canucks har under säsongen kritiserats för sitt powerplay-spel, men i natt funkade det verkligen och det var i just den spelformen som Petterssons mål kom. Han inledde anfallet genom några snygga dribblingar längs blålinjen, sedan spelade han pucken vidare, men han fick snabbt tillbaka den, och distinkt så pricksköt han pucken otagbart förbi en skymd målvakt.

”Hade roligare ute”

Det var inte Elias Petterssons enda poäng i matchen heller, för han noterades dessutom för två passningspoäng, och i ärlighetens namn hade det kunnat bli betydligt fler poäng, då Canucks radade upp chanser, spelade bra och frejdig hockey, och han var dessutom på isen under fler mål då han inte noterades för någon poäng. Totalt gjorde hans kedja hela sju poäng i matchen som slutade 6-3.

– Vi hade definitivt roligare där ute i dag. Vi kände direkt att: ”Okej, idag kommer vi göra mål”, vilket vi kanske inte riktigt har gjort även om vi spelat okej, säger Pettersson.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, of Sweden, lines up for a faceoff against the Minnesota Wild during the third period of an NHL hockey game, Tuesday, Oct. 26, 2021 in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Framför allt gladde sig Pettersson åt lagets succé i numerärt överläge.

– Vi har ändrat lite och gjort så att alla sköt skott på mål, vi bytte positioner och gjorde det svårare för deras spelare att läsa av oss. Det gav oss fler möjligheter, säger han.

LÄS MER: NHL-fansen kan inte sluta skratta – åt Rasmus Dahlins blunder efter(!) insläppta målet: ”Synd om honom…”

Få våra nyhetsbrev!