Elias Petterssons sanslösa poängsuccé i natt – hyllas nu enormt efter makalösa solomålet: ”Vi förtjänar honom inte”

Elias Pettersson är fortsatt glödhet. I nattens match mot New York Rangers i NHL-ishockeyn gjorde 25-åringen fyra poäng – två mål och två assist när hans Vancouver vann med 6–3.

Även lagkamraten Nils Höglander noterades för dubbla fullträffar, vilket betyder att de två svenskarna var inblandade i lagets samtliga sex mål.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Hemmalaget Rangers började annars bäst och kunde ta ledningen när Mika Zibanejad serverade Vincent Trocheck fram till 1–0 i matchens inledning. Därefter kunde dock Vancouver ta över och gå till periodvila med 3–1 efter ett mål av Höglander och dubbla assist från Pettersson.

”Inte haft så mycket flyt”

Rangers lyckades reducera efter knappt halva mittenakten, men Höglander och Pettersson såg med varsina mål till att gästerna hade en tremålsledning inför sista perioden. Där fastställde Pettersson slutresultatet i tom kasse.

– Jag har inte haft så mycket flyt med poängen på senare tid, så det var skönt, säger Pettersson om poängskörden till Aftonbladet.

– Men just nu spelar jag också med Brock Boeser och J.T Miller. De gör det enkelt för mig.

Elias Pettersson, hockey, NHL, Vancouver Canucks, Mattias Norström
Vancouver Canucks’ Elias Petterson, left, and Christian Wolanin celebrate Petterson’s goal against the Arizona Coyotes during the second period of an NHL hockey preseason game Friday, Oct. 7, 2022, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP) VCRD110

Vinsten innebär att Vancouver nu leder Pacific Division.

– Det är fantastiskt att se var vi ligger i tabellen, säger Pettersson när matchen var slut.

Poängskörden innebär att han klättrar tre placeringar i poängligan upp till plats åtta med totalt 52 poäng. William Nylander, som för närvarande är ligans poängstarkaste svensk, ligger på sjätteplats.

Även Rickard Rakell och Erik Karlsson noterades för poäng i nattens omgång. De två gjorde varsitt mål när deras Pittsburgh slog Philadelphia borta med 4–1.