Elias Petterssons sanslösa konstmål i natt – stor succé för stjärnan: ”Hur många vågar ens testa det där?”

Elias Pettersson har minst sagt hittat formen.
I natt blev det målsuccé – och det var inga simpla fullträffar stjärnan stod för.
– Hur många vågar ens testa det där?, utbröt kommentatorn efter hans första mål av två mål i natt.

Elias Pettersson hade en blytung start på säsongen, och inledningsvis så skrek många om kris och visst stämde det att svensken inte alls gick att känna igen. Stjärnan hade bara noterats för en ynka poäng på sina sex inledande matcher, och det verkade inte spela någon roll hur många mål Canucks gjorde – Pettersson var inte inblandad i den utsträckningen som vi vant oss med under hans två första år i NHL.

Konstmålet i natt

Men till sist så vaknade även Pettersson till, och nu är det svårt att klaga på hans form. Svensken har under den senaste tiden vräkt in poäng, men det har framför allt rört sig om framspelningar, snarare än mål, vilket har varit lite av hans signum under tiden i Nordamerika.

Foto: Viafree

I natt så släppte det dock rejält, i matchen mot Winnipeg Jets – och det var inga vanliga fullträffar som svensken bjöd på. Hans första mål fick kommentatorerna i den nordamerikanska sändningen att häpna, då han framför mål tog hand om en retur genom att med ryggen mot målet dra till med en backhand mellan benen.

– Hur många killar i NHL skulle ens våga testa det där?, säger kommentatorn.

Tung förlust

Med bara cirka halvminuten kvar av matchen så låg Canucks i underläge, 2-3, när Pettersson första träffade stolpen med ett stenhårt skott. Det var Petterssons nionde ramträff för säsongen – fem(!) fler än tvåan – men bara sekunder senare så fick han revansch då han med ett distinkt direktskott tryckte upp pucken i nättaket.

Foto: Viafree

Matchen gick till förlängning, där Winnipeg Jets dock kunde ta extrapoängen. Den omtalade stjärnvärvningen Pierre-Luc Dubois gjorde sina första mål i sin nya klubb, och det andra räckte alltså för att rädda två poäng till Jets.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Uppgifter i natt: Filip Forsberg kan bytas bort när Nashville storstädar

Få våra nyhetsbrev!