Elias Petterssons nya succé efter mardrömmen – gör lagkamraterna lyriska: ”Den Elias vi älskar är tillbaka”

Elias Pettersson har vaknat.
Efter två mål senast blev det ytterligare en fullträff i natt – och lagkamraterna är snudd på lyriska.
– Den Elias vi alla älskar är tillbaka, säger Brock Boeser.

Ja, det har inte direkt varit en enkel säsong för Elias Pettersson. Han skrev på ett nytt, lukrativt kontrakt med Vancouver i somras men har inte alls visat att han är värd den typen av pengar. Pettersson har varit en skugga av den stjärna som vräkte in poäng under de tre första säsongerna, samtidigt som Canucks krisat rejält.

Nya succén i natt

Men för någon månad sedan valde laget att sparka tränaren och i stället ta in erfarne Bruce Boudreau, och det har gett ett smått sensationellt lyft. Canucks har inte förlorat mer än ett par matcher och är plötsligt med i kampen om slutspelsplatser. Men… För Elias har lyftet ändå inte kommit, och oron hos supportrarna har bara växt.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, left, of Sweden, and Brock Boeser celebrate Pettersson’s goal against the Dallas Stars during the second period of an NHL hockey game in Vancouver, British Columbia, Sunday, Nov. 7, 2021. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Men nu, i mitten av januari och när det kanske behövs som mest, tycks någonting ha vaknat inom svensken. Senast, mot Washington Capitals, bröt han den fem matcher långa poängsviten genom att göra två mål – och i natt smällde det igen. Svensken hyllas för sin insats mot Nashville Predators, och han fick alltså kröna prestationen med ett mål, i matchen som Canucks vann med 3-1.

”Den Elias vi älskar…”

Även Nils Höglander noterades för en poäng – assisten till just Elias Pettersson – och svenskarna hyllades efteråt.

– Det är kul att se vad några mål och poäng kan göra för unga spelare. Både Elias och Nils Höglander är tillbaka på en nivå där de inte varit på ett tag, säger Bruce Boudreau.

Vancouver Canucks’ Conor Garland, right, and Elias Pettersson, of Sweden, celebrate Garland’s goal against the Los Angeles Kings during the second period of an NHL hockey game in Vancouver, British Columbia, Monday, Dec. 6, 2021. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Och fler gläds åt Elias Petterssons fortsatta succé. Lagkamraterna är snudd på lyriska.

– Jag tror att alla kan se att vilket självförtroende han har med pucken just nu, och vad han gör där ute. Det är den Elias vi känner och älskar, säger stjärnan Brock Boeser, och fortsätter:

– Det är viktigt för honom och det är viktigt för oss som lag. Vi behöver honom.

LÄS MER: JVM-stjärnans ärliga ord – därför nobbar stortalangen OS med Tre Kronor: ”Klart det hade varit roligt…”

Få våra nyhetsbrev!