Elias Petterssons nya målsuccé i natt – men missade magiska milstolpen

Elias Pettersson firade sin 100:e NHL-match.
Då gjorde svensken mål igen – men missade samtidigt en magisk milstolpe.

Elias Pettersson gjorde i natt sin 100:e match i NHL. Hade svensken gjort tre poäng i matchen mot Ottawa Senators hade svensken nått den mäktiga milstolpen att göra 100 poäng på sina 100 första matcher, någonting som bara en Canucks-spelare gjort i historien.

Gjorde 98:e poängen

Pettersson inledde matchen bra och gjorde, inte helt oväntat, mål i powerplay i den första perioden. Svensken höll sig framme framför mål och styrde in en skottpassning från Brock Boeser, med ett mål som betydde 3–0.

Foto: Skärmdump/Viafree

Pettersson lyckades dock inte göra några fler poäng, och får vänta ytterligare på att nå 100 poäng i ligan. Han kunde dock glädja sig åt en ny vinst, då man till sist vann med 5–2.

Mardrömsbesked om Edler

Backen Oscar Fantenberg gjorde sitt första mål i Canucks då han fastställde slutresultatet i den tredje perioden. Men det var inte bara muntra miner i Canucks.

Foto: Skärmdump/Viafree

Lagets stjärnback Alexander Edler har varit borta med en skada – och missar nu mer än beräknat. Efter matchen berättade nämligen tränaren Travis Green att han missar minst två veckor till, och att man därefter på nytt kommer utvärdera vidden av skadan.

Elias Pettersson har på sina 100 matcher gjort 40 mål och 58 assist.

Dela för att hylla vår supersvensk!