Elias Petterssons nya målsuccé – hyllas av legendaren: ”Det här är bara början”

Elias Pettersson gick mållös i comebacken efter hjärnskakningen. Det tog han igen i natt, i mötet med Minnesota Wild.

Två läckra mål

Pettersson smällde in två läckra mål, ett efter ett direktskott och det andra på ett friläge.

Men det var inte bara målen som fick NHL-ikonen Brian Burke att ta fram de STORA orden.

Redan som en stjärna

Burke tittade närmare på Petterssons spel över hela banan och visade hur den unga rookien redan spelar som en etablerad NHL-stjärna.
– Det här är bara början, sa Burke.

Det bara small till

Kolla in Burkes kommentarer här (se målen nedan):

Petterssons första mål innebar 3–1 till Canucks, sju minuter in i den andra perioden.
Det bara SMÄLLER:

Och 4–2-målet kom efter att Pettersson själv först blockat ett skott och fått friläge från mittzon. Sedan smäller det igen:

På sju matcher är Elias Pettersson nu uppe i sju mål och tre assist. Och det var inte bara Brian Burke som hyllade rookien, utan även lagkamraterna:

Den här statistiken säger något om vilken makalös målstart Pettersson fått i NHL:

Canucks vann till slut med 5–2 och Jacob Markström gjorde även han en kanonmatch. Markström tog 37 av 39 skott.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/75fgRbPZAmjt3GuUJEunRNHwW7xW31nF4DkRBBXt5vW_Oxso058NVfp57bk1Pgku?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]