Elias Petterssons nya eleganta fullträff i natt – visar alla att han kan göra mål på vilket sätt som helst

Vancouver Canucks är tillbaka med ny segersvit.
I natt kom andra raka vinsten inom bara ett dygn.
Och det var matchens lirare Elias Pettersson som visade vägen igen med sitt 21:a mål för säsongen.

Efter två riktigt tuffa förluster i Florida förra veckan bröts Vancouver Canucks långa segersvit. Men nu har de börjat bygga på en ny efter två raka vinster inom bara ett dygn.

Elias nya fullträff

Efter 6-3 mot Buffalo Sabres i lördags blev det i natt 4-1 mot Minnesota Wild. Och återigen var det suveräna Elias Pettersson som visade vägen med sitt 1-0-mål, se fullträffen här nedanför.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Svenskens 21:a mål för säsongen kom i den andra perioden i form av en elegant styrning på lagkamraten Quinn Hughes skott i power play. Med det visade 21-åringen hela hockeyvärlden att han verkligen kan göra mål på alla möjliga olika sätt och därför är extremt svårstoppad.

Toppar målligan

Vancouver vann sedan matchen med klara 4-1 och Pettersson utsågs till matchens lirare. Succésvensken har nu gjort 48 poäng på 46 matcher och är med sina 21 mål på god väg att slå sitt egna målrekord på 28 fullträffar från förra säsongen.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Dessutom visar hans nuvarande poängsnitt på 1,04 att han är på god väg att slå förra säsongens poängskörd. Då landade Pettersson på ett poängsnitt på 0,93.

Canuckssvensken toppar även lagets interna poängliga, fyra poäng före lagkamraten J.T. Miller. Pettersson toppar även svenska målligan i NHL (21 mål), med ett mål före Elias Lindholm (20 mål) och två före William Nylander (19 mål).

Se målet här:

LÄS MER: När Wayne Gretzky fick syn på Ulf Samuelsson – och bröt ihop i båset: ”Då kom tårarna…”