I natt gjorde han tre nya assist i Canucks storseger mot Florida Panthers.
Nu ligger ”EP40” etta i svenskarnas poängliga – och lika med Sidney Crosby och Alexander Ovetjkin.

Elias Pettersson gick, efter sin succéartade debutsäsong i NHL, in med stora förväntningar på sina axlar under den pågående säsongen. Och efter att ha inlett säsongen med två raka matcher utan poäng så har han gång på gång bevisat att han är att räkna med även i år.

Galna förstaperioden

I natt fortsatte svenskens dundersuccé. Pettersson gick dock mållös från mötet med Florida Panthers – men bjöd på hela tre assist i matchen.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
190511 Elias Pettersson of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 11, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87935

Canucks bjöd på en fullständigt galen första period mot Florida Panthers och ledde, efter bara nio spelade minuter, med 4–1. Innan den första perioden var färdigspelad hade ledningen dessutom utökats till 5–1.

Tre assist av EP

Elias Pettersson gjorde en framspelning i den första perioden, och hade dessutom en assist till Canucks 6–2–mål och 7–2, vilket också blev slutresultatet.

– Jag är väldigt glad över både mitt eget och lagets framträdande ikväll, säger han.

De tre framspelningarna innebär att Elias Pettersson 11 matcher in på säsongen har noterats för 14(!) poäng, lika många som superstjärnorna Sidney Crosby och Alexander Ovetjkin. Det var dessutom hans 80:e poäng i ligan, på bara 82 spelade matcher.